In 2007 am fost atacata pe strada, mi-a fost furata geanta si am fost lovita avand piramida nazala fracturata in 2 locuri. Am fost si la spitalul Coltea si la Spitalul Universitar si mi s-au facut radiografii care sa demonstreze acest lucru si am depus plangere. Din pacate, abia anul acesta am aflat cine a fost autorul: un cunoscut care era drogat la momentul respectiv si avea nevoie de bani. Acesta a venit acum la mine pentru a-si cere iertare.
As dori sa stiu, avand in vedere codul penal in vigoare la momentul respectiv, in 2007, care ar fi fost pedeapsa pe care ar fi primit-o pentru aceasta fapta si daca as fi fost indreptatita la despagubiri si care ar fi putut fi valoarea acestora.
Furtul săvârşit prin întrebuinţare de violenţe sau ameninţări ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţă de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 18 ani.
Este greu de apreciat cat ati fi primit despagubire. Depinde de probe, cat de grav a fost, ce prejudiciu ati suferit..
Multumesc pentru raspuns.
100 lei mi-a furat din geanta. Am suferit interventie chirurgicala pentru refacerea piramidei nazale. Voiam sa stiu daca, in cazul in care aflam atunci cine este, ar fi trebuit sa suporte cheltuielile de spitalizare si toate tratamentele la care am fost supusa si as fi putut cere daune morale pentru suferinta provocata. Ca si probe aveam geanta pe care a abandonat-o dupa ce a luat portofelul din ea si banuiesc ca se puteau lua amprente sau orice alt indiciu care sa duca la identificarea lui.