Termenul cu „plus jumătate din pedeapsa pronunțată” se aplica pe vechiul C.pen.
Acum, pe noul C.pen. termenele de reabilitare judecătorească au fost reduse: s‐a păstrat același interval de timp cu durată fixă (4, 5, 7 ani) și s‐a renunțat la fracțiunea din durata pedepsei care formează obiectul condamnării (jumătate din durata pedepsei pronunțate). Expunerea de motive a noului C.pen. explică aceasta prin nevoia de stimulare a reintegrării sociale a condamnaților.
În aceste condiții, legea nouă este mai favorabilă, deci cererilor de reabilitare de acum li se va aplica noua lege, cea la care nu se mai ține seama de jumătate din pedeapsa pronunțată.
am incercat sa depun actele in decembrie anul trecut printr-un avocat si mia zis ca au fost respinse...cred ca am sa angajez alt avocat. nu vreau sa jignesc pe nimeni,dar in ziua de azi trebuie sa-ti faci dreptate singur...am avut foarte multe experiente nefericite cu avocatii
Faceți o simplă cerere prin care să solicitați reabilitarea judecătorească și în care scrieți datele personale, condamnările pe care le-ați suferit, ocupația actuală, etc.
Depuneți cererea la instanța care va condamnat sau la cea de la domiciliu D-voastră.
Reabilitare
Dapix75
Cand intervine reabilitarea? Vad ca la art 166 din noul cp se spune ca reabilitarea judecătorească intervine acum fara acea fractie din pedeapsa. Exemplu ... (vezi toată discuția)