avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită cheltuieli de judecată
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită cheltuieli de judecată

Bună seara
Am din nou mai multe întrebări:
1.Procesul verbal de executare silită pentru recuperarea cheltuielilor de judecată cuprinde nişte sume foarte mari, atât onorariul executorului, cât şi onorariul avocatului, numai pentru avocat se pretinde 1500 lei.
Menţionez că cel care îmi solicită aceste sume nu mi le-a solicitat direct, doar acum , prin executor judecătoresc. Pot contesta acest lucru?
2. Cheltuielile de judecată cerute sunt pentru o singură înfăţişare 1500 lei iar pentru un recurs la Curtea de apel , o singură înfăţişare 4200 lei, acum am văzut, în actele de executare. În total, tatăl minorului solicită de la mama 8400 lei (P.S. plăteşte pensie alimentară 200 lei lunar ! dar a avut bani pentru avocat în timp ce se declara fără venituri ) Procesele s-au finalizat în 2013. Se mai pot contesta aceste sume?
3.Dacă debitorul nu are nici un venit şi nici o proprietate, cum poate plăti aceste cheltuieli? Este valabilă legea insolvenţei în acest caz?
4. Aceste sume sunt purtătoare de dobânzi ? şi dacă da, care e limita?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:55, 29 Ianuarie 2015
împotriva încheierilor executorului judecătoresc

Nu e incheiere, e pv pt acele cheltuieli.
Nu inteleg ce cauta cheltuielile cu avocatul in cele de executare, ce a facut avocatul, cerere la executor pt a pune in executare hot sau ce a facut ?
Cheltuielile cu executarea, cuprind onorariul executorului si restul sunt defalcate- cheltuieli transport, trimiteri adrese.. pt cheltuieli cam au chitante, bonuri, ce puteti micsora ar fi onorariul.
Ziceti ca aia 4200 a cerut avocata pt recurs, insa trebuia sa fi cerut cheltuieli pe care sa le puteti contesta. Cand s-a discutat de cheltuieli ?
Bun, a cerut recursul, a atacat ce a avut de atacat si a cerut cheltuieli si instanta i-a dat, insa de unde a rezultat cat sunt astea si de ce nu ati obiectat ? Daca punea o factura de 10 mii ?
Ceea ce trebuie platit se poate executa si nu aveti cum sa va opuneti.
Daca nu aveti insa nimic pe numele dvs. nu au ce sa va faca deoarece nu au ce executa...
În încheierea privind stabilirea cheltuielilor cu executarea, este un tabel care cuprinde Verificare, constituire dosar, etc. cu TVA inclus nnn lei, onorariu executor cu tva inclus nnn lei şi onorariu avocat 1500 lei, total 2xxx lei.
Prezenta încheiere constituie titlu executoriu... Nu ştiu dacă termenul de contestaţie e 15 zile sau 5 zile, nu scrie nimic.
Da, probabil avocata a completat o cerere tip şi a tras la xerox 3 hotărâri judecătoreşti, pe care le-a învestit cu "definitiv şi irevocabil"

Aveţi dreptate, pentru recurs am avut avocat, unul chiar bun, dar cred că nu a mai avut de-a face cu escroci.Această avocată a depus cu o zi înainte un fişic întreg de înscrisuri - salată, adică diploma de licenţă a tatălui, caracterizări de la nişte ONG-uri cu care respectivul a colaborat de-a lungul anilor, poze dintr-o publicaţie veche în care apare el (asta în proces de program de relaţii cu minorul!), printre care a strecurat chitanţa aceea cu onorariu avocat. Mă gândesc că hârtiile acelea i-au distras atenţia avocatului, de aceea n-a contestat, el fiind plătit cu 500 lei. Cucoana ştia că la acea C.A., toate recursurile sunt respinse.
Este escrocherie, clientul ei este zgârcit şi n-ar scoate 1000 euro pentru o şedinţă, dar dacă este afacere reciproc avantajoasă, în detrimentul mamei, de ce nu?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Martonze, utilizator
In continuare cred ca e de 15 zile, chiar daca s-a schimbat denumirea din pv in incheiere, puteti sa il intrebati si pe avocatul pe care l-ati avut, n-o sa se supere.
Taxa de timbru e destul de mare, daca pierdeti, pierdeti si pe aia si se pot adauga si alte cheltuieli.

"Trăsăturile încheierii:
a) Încheierea este adoptată doar de executoru judecătoresc sau şeful oficiului de executare.
b) Încheierea este adoptată în cadrul unei proceduri de executare silită. Totul ce se soluţionoză prin încheiere se referă la actele ce ţin de executare.
c) Încheierea ca act de dispoziţie este supusă controlului judecătoresc.
d) Încheierea este legală atît timp cît ea nu este anulată sau nu este realizată sau nu este realizată.
Încheierile adoptate de executorul judecătoresc cuprind:
a) data şi locul adoptării încheierii şi numărul procedurii de executare;
b) numele executorului judecătoresc şi denumirea oficiului de executare în care îşi desfăşoară activitatea;
c) procedura de executare asupra căreia se adoptă încheierea;
d) chestiunea asupra căreia se adoptă încheierea;
e) motivele care au determinat adoptarea încheierii şi legea care a fost aplicată la adoptarea acesteia;
f) dispoziţia executorului judecătoresc;
g) calea şi termenul de atac al încheierii. "
pe vechiul cod erau pv-uri
"şi în consecinţă a fost anulat în parte procesul verbal de stabilire a cheltuielilor de executare întocmite de B.E. J. în 9.04.2009 în dosarul execuţional nr…. privind "
[ link extern ]
[ link extern ]



(4) Sumele datorate ce urmeaza sa fie platite se stabilesc de catre executorul judecatoresc, prin incheiere, pe baza dovezilor prezentate de partea interesata, in conditiile legii. Aceste sume pot fi cenzurate de instanta de executare, pe calea contestatiei la executare formulate de partea interesata si tinand seama de probele administrate de aceasta. Dispozitiile art. 451 alin. (2) si (3) se aplica in mod corespunzator, iar suspendarea executarii in privinta acestor cheltuieli de executare nu este conditionata de plata unei cautiuni.

insa


Incheierile executorului judecatoresc Art. 656
(1) Amanarea, suspendarea si incetarea executarii silite, eliberarea sau distribuirea sumelor obtinute din executare, precum si alte masuri anume prevazute de lege se dispun de executorul judecatoresc prin incheiere, care trebuie sa cuprinda:
a) denumirea si sediul organului de executare;
b) data si locul intocmirii incheierii si numarul dosarului de executare;
c) titlul executoriu in temeiul caruia se efectueaza procedura de executare;
d) numele si domiciliul ori, dupa caz, denumirea si sediul creditorului si ale debitorului;
e) procedura de executare care face obiectul incheierii;
f) chestiunea asupra careia se adopta incheierea;
g) motivele in fapt si in drept care au determinat darea incheierii;
h) dispozitia luata de executor;
i) calea si termenul de atac al incheierii;
j) semnatura si stampila executorului judecatoresc.
(2) Mentiunile de la alin. (1) lit. a)-h) si j) sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii.
(3) Daca prin lege nu se dispune altfel, incheierile se dau fara citarea partilor, se comunica acestora, sunt executorii de drept si pot fi atacate numai cu contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Lavinia15 Lavinia15 Buna ziua, Am o intrebare ce reprezinta onorariul unui executor judecatoresc?#-o (vezi toată discuția)
Executare silită pentru o creanță mai mică de 10 000 lei palaceathena palaceathena Am primit somația prin care sunt obligată să plătesc creanța stabilită de instanță în cuantum de 5400lei, onorarii avocațiale 1750lei în fața ... (vezi toată discuția)
Dilema onorariu avocat-contestatie la executare si intoarcerea executarii silite stelistu6 stelistu6 buna ziua, am depus acum 2 ani o contestatie la executare pentru un debit de 7000 ron care mi-a fost admisa ,onorariul solicitat de avocat pentru contestatie ... (vezi toată discuția)