avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA TVA ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA TVA ?

Buna ziua,

ma ajutati va rog cu o lamurire ref la PFA cu TVA:

- din 01 oct 2014 a trecut la tva prin depasire plafon. Pt ca sa fi fost PFA cu tva la incasare, trebuia sa depunem o cerere....sau se trecea din oficiu (finante) ?

- in dec. 2014 a avut achizitii intracomunitare; devine pfa cu tva lunar sau ramane tot la trimestru ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 11:21, 24 Ianuarie 2015
Buna ziua,
1. Trebuia sa depuneti o declaratie .
2. Trebuie sa treceti de la TVA trimestrial la TVA lunar.
Se depune la Organul Fiscal Declaratia "092 Declaraţie de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România (OPANAF 1165/2009) Formular. Se depune la organul fiscal competent, în 5 zile lucrătoare de la finele lunii în care intervine exigibilitatea achiziţiei intracomunitare. Formularul se completează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect, toate datele prevăzute. "
Nu cred ca va trecea in sistem de TVAI din oficiu deoarece este un sistem optional. Se depune 097 daca nu ma insel.
mai am o intrebare din punct de vedere al tva: la trecerea de la neplatitoare de tva la platitoare de tva se calculeaza incasarile efectuate sau suma facturilor emise, in anul respectiv ??
Multumesc!
Reformulati intrebarea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara autoutilitara vasco_dan vasco_dan O societate achizitioneaza o autoutilitara din Germania. Perioada fiscala este trimestrul. Este obligata societatea sa depuna declaratia TVA lunar? ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar nely_mira nely_mira buna seara, am achizitionat o masina din olanda pt transport mf,(sh) a costat 16500 euro, pe factura tva este 0, va rog cum fac inregistrarile in conta? soc ... (vezi toată discuția)
Tva trimestrial, achizitie intracomunitara felisana felisana Am o firma de tranport marfa cu cifra de afaceri in jur de 40000 euro, care depune tva trimestrial. In data de 2 februarie a achizitionat o piesa din Germania ... (vezi toată discuția)