avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada preaviz

Va rog sa-mi spuneti care sunt drepturile unui angajat care a primit notificare de preaviz.
Poate sa lipseasca total de la serviciu sau numai 4 ore pe zi?
Care pot fi consecintele neprezentarii la serviciu in perioada de preaviz?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:19, 22 Ianuarie 2015


Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele, insemnand ca fiecare parte ( angajat si angajaor) trebuie sa respecte drepturile si obligatiile ce rezulta din c.i.m. Astfel, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

Reducerea timpului de munca in perioada de preaviz este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ori in c.i.m.
Nerespectarea termenului de preaviz constituie abatere disciplinara, iar angajatorul este indreptatit sa aplica una dintre sanctiunile disciplinare prevazute de Codul Muncii, inclusiv desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr de ore de munca in perioada de preaviz dan_xcm dan_xcm In perioada de preaviz, poti sa stai mai putin de 8 ore de munca la serviciu? (vezi toată discuția)
Buna ziua, următoarea situație Șef ferma zootehnică ,dacă ... simona_lary simona_lary Buna ziua, Următoarea situație Șef ferma zootehnică ,dacă își înaintează demisia , preavizul este de 45 de zile obligatoriu? Sunt doar zile ... (vezi toată discuția)