avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren

Firma 1 a cumparat un teren in urma cu 1 saptamana. (inca nu e intabulat). Firma 2 doreste sa achizitioneze de la Firma 1 o parte din terenul recent cumparat.Care ar fi etapele in vederea realizarii tranzactiei intre cele 2 firme si a intabularii separate a celor 2 terenuri rezultate?
Cel mai recent răspuns: simo_v , utilizator 17:54, 22 Ianuarie 2015
Presupun ca Firma 1 a cumparat terenul dar nu a obtinut inca extrasul cu intabularea pe numele sau intrucat a trecut doar o saptamana de la incheierea actului.
Pasul urmator ar fi sa dezmembreze acel teren in doua loturi, sa incheie la notar actul de dezmembrare apoi sa vanda unul din cele doua loturi Firmei 2.

La vanzarea catre firma 2 veti plati un comision de 3% impozit catre stat pentru ca vindeti terenul intr-un termen mai mic de 3 ani de la dobandire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare sau iesire din indiviziune? vida vida Buna ziua, Detinem in coproprietate un teren intravilan ( D 24 m) pe care dorim sa-l dezmembram in 2 loturi egale ca sa stim fiecare partea ce ii ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intabulat eder eder Buna ziua ! Am mostenit un teren si am efectuat cadastrul si intabularea cu scopul de a-l vinde, insa acum as dori sa vand doar jumatate din el. Mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)