avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-custodie comuna-orele de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-custodie comuna-orele de vizita

Buna ziua!
Urmeaza sa divortez. Am o fetita de doi an jumate, care va ramane la/cu mine, la domiciliul meu, bun personal. Inca nu am inceput procesul, nu am vizitat un avocat si as vrea sa stiu la ce sa ma astept intr-o chestiune ce priveste exclusiv copilul. Amandoi, si eu (mama) si sotul vrem ce-i mai bine copilului, ne vom ingriji amandoi de ea (cel putin asa ne propunem). Eu am anumite pretentii cu care sotul nu prea este de acord. Avand in vedere ca fetita este foarte atasata de mine, eu imi doresc ca ea, pana va mai creste un pic, sa doarma la mine seara si dupa mesele si sa fie luata de tata doar in timpul zilei. In primul rand pentru ca nici acuma ea nu vrea sa doarma doar cu tata, fara mine nu adoarme. In al doilea rand as vrea sa se si obisnuiasca cu noul ei camin. Ma gandesc ca se pot stabili foarte clar si concis prin avocat la tribunal orele de vizita ale tatalui, nu? Mentionez ca dorim sa mergem cu un singur avocat, pe cale amiabila, nu sa ne razboim.
A doua intrebare: sotul este persoana fizica, are birou individual. In acest caz cum se stabileste pensia alimentara?
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Whitehorse_79, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:16, 23 Ianuarie 2015
Din ce Spuneti Dvs va puteti adresa direct unui notar si sa puneți pe hârtie înțelegerea cu privire la toate aceste aspecte ( nume, domiciliul fetiței, custodia comuna, program de vizita, chiar pe etape, exact cum va veti înțelege de comun acord). In ceea ce priveste pensia, si aceasta o puteti specifica in suma fixa sau in procent, tot in functie de înțelegerea dintre Dvs.
Data fiind varsta fetitei .... poate va intelegeti mai detaliat cu tatal
Spre ex: in primele 3 dati sa ia fetita doar pe timpul cat e treaza, apoi in urmatoarele 5 sa isi faca si somnul de amiaza la el, apoi poate dormi si peste noapte.

Adica poate faceti un plan clar, nu unul de genul "pana mai creste un pic".

Off-topic: incercati sa invatati copila (cat mai repede) sa se culce si fara dvs alaturi. Cu cat sunt mai mici cu atat le e mai usor sa se adapteze, pe masura ce cresc e mai dificil sa schimbati ceva (s-ar putea sa aveti surpriza - in cazuri extreme - ca si la 10 ani sa nu poata adormi fara dvs alaturi si atunci va fi chiar grav).
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, minor ingrijire comuna dienusa dienusa parinti divortati prin notar,ingrijire comuna fetita de 7 ani.va rog sa ma ajutati intr-o problema mai delicata...fetita e data in ingrijirea mamei cu ... (vezi toată discuția)
Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele de somn ale copilului. sunt obligată să-l trezesc? Mihaela Maxim Mihaela Maxim buna ziua,fiica mea a divortat si are un copil de 1 an si 11 luni.a fost stabilit un program de vizita de la 15 la ora19.eu sunt bunica si cind vine la vizita ... (vezi toată discuția)
Legaturi personale cu minorul mihamiha14 mihamiha14 am divortat acum 2 ani de fostul sot,iar fetita(5ani)mi-a fost incredintata mie.m-am luptat sa obtin drept de vizita sau legaturi personale intre tata si ... (vezi toată discuția)