avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Diurna la Intreprinderile individuale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Diurna la Intreprinderile individuale

Buna ziua. O intreprindere individuala neplatitoare de TVA in Romania, cu cod de TVA pentru prestari servicii intracomunitare are incheiat un contract cu o firma germana, careia ii factureaza (aproape) lunar lucrari se mecanica, strungarie. Ce declaratii trebuie sa depuna si daca poate sa-si inregistreze diurna si in ce masura, tinand cont ca firma germana ii asigura cazare? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:26, 6 Februarie 2015
Trebuie sa depuna Declaratia 390 in lunile in care efectueaza operatiuni intracomunitare. Potrivit art.17 alin.(1)din HG 518/1995 actualizat 2014 si I.I. poate aplica prevederile referitoare la plata diurnei pentru deplasari externe. La art.48 alin.(4) lit.a) si e).din Codul fiscal este prevazuta posibilitatea efectuarii acestor cheltuieli. Mai mult la pct.38 din Normele de aplicare ale art.48,se prevede ca acestea sunt deductibile fiscal.
23. cheltuielile de delegare, detaşare şi deplasare, cu excepţia celor reprezentând indemnizaţia de delegare, detaşare în altă localitate, în ţară şi în străinătate, care este deductibilă limitat.
MULTUMESC!
ACESTE VENITURI SE DECLARA IN FORMULARUL 201?
Sub nicio forma.
Atentie ! Eu stiu ca ,conf CF ,diurna se acorda DOAR ptr salariati . A se citi si normele ptr art 48.

Alte discuții în legătură

Decontare deplasare in strainatate pfa break_noon break_noon Sunt PFA, si am contract cu o firma din Germania. Cei de acolo imi cer, mai mult sau mai putin regulat (o data la 1-2 luni) sa merg la ei, pentru discutii ... (vezi toată discuția)
Valoare diurna pentru un pfa zinas zinas buna ziua! detin un pfa si m-ar interesa sa stiu cat este diurna legala pentru deplasari in afara orasului.multumesc (vezi toată discuția)