avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit bancar, apartament dezafectat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit bancar, apartament dezafectat

Buna ziua, am achizitionat apartamentul in care locuiesc in urma cu 8 ani prin credit bancar.
Doresc sa va aduc in atentie urmatoarea problema cu care ma confrunt de cativa ani si anume: vecinul de deasupra (et.4) (fara ocupatie si sursa de venit) care nu detine curent electric,se alimenteaza cu apa de la o teava neavand apometre, ne creaza nenumarate probleme; a inceput sa se decoperteze blocul, sa cada bucati de caramizi iat atunci cand ploua s-au se topeste zapada ne apare mucegaiul pe pereti iar toata apa se scurge in apartamentul nostru respectiv vecina de sub noi.
Am incercat sa vorbim cu vecinii de pe tronsonul nostru sa reparam acoperisul blocului, din pacate doar doua familii au fost de acord insa trebuie facuta si fatada care sa decopertat (tin sa precizez ca nu are posibilitate pt eventualele reparatii din dreptul sau).
Credeti ca pot ajunge la o intelegere cu cei de banca s-au cei de la asigurari unde am facut creditul?apartamentul nostru este foarte afectat de umezeala, mucegai si a inceput si pe interior sa se cojeasca peretii!
Asteptam un sfat, o parere, din partea dumneavoastra!
Inteleg ca, inca mai platiti creditul la Banca.Nu inteleg la ce intelegere cu banca sa ajungeti.Puteti sa va adresati societatii de asigurare, eventual aceasta societate sa-l actioneze in judecata in functie de clauzele din polita de asigurare.
Am spus sa ajung la o intelegere cu banca( sa-mi reduca rata s-au sa il vand sa pot achita restul banilor si sa am posibilitatea la un apartament locuibil) in sensul ca tot ei au trimis un evaluator care a estimat destul de mult la vremea aceea apartamentul( noi l-am achizitionat vara era ok iar cand a venit iarna au inceput problemele) iar in momentul de fata se afla intr-o stare groaznica.
Tin sa precizez ca doamna de la BCR a spus ca nu ne poate ajuta. Ce putem face?
Nu inteleg cu se va ajute banca, evaluatorul a evaluat atunci la pretul pietei si dupa starea lui in urma cu 8 ani, poate sa se si darame casa, dvs veti avea de platit cand mai aveti din imprumut, conteaza si pt ce cazuri v-ati asigurat, e vb de polita obligatorie in favoarea bancii. Cititi contractul de asigurare.
Nu sunteti constituiti intr-o asociatie de proprietari, nu ?
Vecinul nu plateste apa? Il puteti acuza de furt daca el consuma si nu plateste nici la pausal.
Puteti repara dvs si sa ii dati in judecata pt a va recupera investitia sau sa ii dati in judecata pe obligatia de a face, cam asa :
[ link extern ]

Oricum nu aveti cui vinde in situatia asta, cine va ia un ap mustind de apa si mucegai ?

Stimata doamna, in speta dvs. banca nu are nicio influenta asupra vecinilor.
Daca aveti credit, aveti aproape sigur asigurare. Adresati-va firmei de asigurare la care aveti polita sa incercati sa obtineti despagubiri pt inundatiile suferite, si celelalte pagube princinuite de vecinul raufacator.
De asemenea il puteti actiona in judecata pe vecin, proband ca actiunile lui asupra terasei blocului va deterioreaza apartamentul. Chiar daca nu are venituri, va veti putea recupera despagubirile ( daca vi le acorda instanta) prin executarea apartamentului lui.
De asemenea pe calea unei cereri de ordonanta presedintiala il puteti obliga sa se abtina de la actiunile care va deterioreaza apartamentul pana la solutionarea litigiului in despagubiri.
Banca nu va poate ajuta,o intereseaza recuperarea creditului.Va puteti adresa in primul rand societatii de asigurare, care sa actioneze conform clauzelor din politade asigurare.Puteti formula cerere chemare in judecata ptr.repararea prejudiciului conf.art.1.357 si urm.NCC.Pana la solutioanrea pe fond a cauzei,puteti pe cale de ordonanta presedintiala conform art.996 si urm.NCPC sa solicitati instantei de judecata sa ordone masuri provizorii pentru prevenirea unor pagube iminente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit imobiliar gabbi_x gabbi_x in cazul in care am credit imobiliar si am girat cu bunul cumparat, daca as intra in imposibilitate de plata sau nu as mai conveni din alte motive sa platesc ... (vezi toată discuția)
Inundatie g30 g30 buna ziua!sunt din bucuresti si am o problema cu vecina care locuieste deasupra mea......care ma inunda de 2 luni in continuu....ce pot face si unde ma pot ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat prin programul prima casa - vicii constructie RoxanaPetrescu RoxanaPetrescu Am cumparat prin programul \\"prima casa\\" un apartament in bloc nou construit, tip \\"rezidential\\". Dupa prima saptamana de cand mi-a fost predat (cat nu a ... (vezi toată discuția)