As dori sa stiu care este perioada maxima,cat timp este valabila procura notariala?
Am o cunostinta care inca nu este divortata de sotul ei,care este un alcoolist si care nu sa interesat de copil de mai bine de 5 ani,nu a platit pensia alimentara....Ea acuma ar vrea sa scoata copilu din tara pentru o vizita in strainatate si pana la urma la convins pe tatal copilului sa semneze hartiile.De accea ashi dori sa stiu perioada maxima care se poate obtine aceasta procura notariala
Nu exista un termen limita. Totusi, modelul folosit de notari stipuleaza in clar destinatia si perioada deplasarii (ex : concediu in Varna perioada 22 iunie- 15 iulie).
Teoretic aceste detalii nu sunt obligatorii insa nu este placut ca mama sa fie intoarsa din drum de un functionar vamal zelos, prin urmare va sfatuiesc sa folositi modelul.
Solutia permanenta este divortul si incredintarea copilului spre crestere. Cu o astfel de hotarare judecatoreasca nu va intampina dificultati la vama.
Durata unei procuri este data stipulata in procura respectiva, daca inlauntrul acestui termen nu este revocata.
Dar in cazul d-voastra. puteti stipula durata procurii ca fiind durata pecarii-revenirii in tara.
Daca insa persoana detine hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a copilului si deplasarea are loc in UE, nu este nevoie de procura speciala.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Insotirea minorului
katea
salut,se poate face procura pe perioada nedeterminata pentru insotirea minorului de catre mama,daca in baza deciziei judecatoresti copilul a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Procura minor
Marilena2019
Buna seara, am divortat de sotul meu si dupa doua saptamani am facut procura notariala pentru a scoate minorul din tara pentru ca a trebuit sa plec cu copilul, ... (vezi toată discuția)