avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum se corecteaza decontul de TVA gresit?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum se corecteaza decontul de TVA gresit?

In iunie 2014 am depasit pragul de TVA la incasare,adica din august trebuia sa trecem la plata la facturare(corect?).Deconturile TVA pe aug-nov sunt deci gresite.Cum procedez,refac deconturile pe cele 4 luni,si le depun impreuna cu o cerere de corectare a erorilor materiale?La noul decont pe august pornesc de la suma pe care o aveam la decontul lunii iulie(de rambursat,in cazul meu),si refac pt.fiecare luna?Trebuie sa merg cu cererea si deconturile pe aug-dec la ghiseu,daca transmit online decontul pe decembrie imi va da eroare?
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
carmenbn, utilizator
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 05:52, 29 Ianuarie 2015
Corectiile se fac la ghiseu. Regularizarile se pot face si online.
Prin corectie. Se depune un dosar pentru fiecare decont de tva pentru care se solicita corectia (balanta, jurnale, decontul ce urmeaza a fi corectat, cerere). Atentie, nu se fac corectii la regularizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva pe zero deacroxana deacroxana Am preluat contabilitatea unei firme, si pe anul 2010 ultimele deconturi sunt pe zero depuse, desi au existat operatiuni pe lunile ianuarie si februarie si ... (vezi toată discuția)
Corectare erori materiale decont tva Pop Lenuta Pop Lenuta va rog sa mi raspundeti la corectarea erorilor materiale conform OMF 179/2007 corectarea erorilor materiale din decontul de tva, persoana impozabila poate ... (vezi toată discuția)
Corectie eroare materiala in decontul tva Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Am gresit Decontul de TVA in luna decembrie 2012. La TVA colectat era cu 54 lei mai mult, si nici nu era TVA de plata, ci de recuperat. Am observat aceasta ... (vezi toată discuția)