avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intampinare Intervenient fortat in actiune in regres ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intampinare Intervenient fortat in actiune in regres asigurare RCA

Buna ziua,
As dori sa stiu la ce se refera Intampinarea care trebuie sa sa o formuleze Intervenientul fortat, in cazul unei actiuni in regres, introdusa de o firma de asigurare CASCO, care a platit daunele asiguratului CASCO, impotriva paratei firma de asigurare RCA,care ar fi trebuit sa platesca daunele materiale provocate in urma unui accident rutier, in care s-a intocmit o constatare amiabila de accident de catre partile implicate.
Ce se intampla si care sunt consecintele, in situatia in care intervenientul fortat ,care se face raspunzator de producerea accidentului, in cauza nu depune
Intampinarea solicitat de instanta.:O
Va multumesc....
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 11:13, 7 Februarie 2015
Se poate dispune ca intervenientul fortat a fost vinovat si instanta poate dispune ca el sa suporte costurile accidentului.
Nu pot sa cred.....dar se poate ca instanta sa dea o asa solutie? Daca eu am o polita RCA valabila, cum sa ma oblige instanta sa platesc eu daunele? Poate instanta sa dispuna peste lege? Legea asigurarilor spune exact cine plateste daunele unui accident minor fara victime in conditii de carosabil ud....
In cazul in care pagubele depasesc valoarea maxima de despagubire , valoarea ce depaseste cade in sarcina vinovatului de accident. Cu introducerea de la 01.01.2015 a Normei 23/2014 a ASF vor exista mai multe situatii decat inainte in care reparatiile sa depaseasca valoarea vehiculului la data daunei !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Citatie judecatorie actiune in regres Sergiukz Sergiukz Buna ziua, in cursul zilei de azi am primit un plic cu citatie in tribunal. Sunt in calitate de intervenient si am obligatia ca in 25 de zile sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)