avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... transfer proprietate motocicleta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

transfer proprietate motocicleta

Buna ziua,

Revin cu o problema ridicata si anul trecut si pe care nu am rezolvat-o inca. Voi incerca sa dau un context mai detaliat acum:

In vara anului 2009 am vandut o motocicleta unui amic. Am pregatit dosarul necesar pentru politie ( act de vanzare cumparare, fisa fiscala,i-am dat actele originale ( certificat inmatriculare, carte de identitate, am primit banii),dar intrucat era duminica nu am ajuns efectiv sa il depunem. Timpul a trecut, am tot amanat, intr-un final am lasat-o asa amandoi.

In vara lui 2010 amicul in cauza a vandut motocicleta mai departe unei persoane fizice din Constanta. Au pregatit toate actele ca si cum vanzarea s-ar face intre mine si respectivul, i-a dat actele in original si m-a anuntat ulterior, practic a semnat in locul meu fara sa imi spuna :(.

L-am contactat pe respectivul din Constanta de cateva ori sa mergem la Politie sa facem transferul de proprietate efectiv, sa scap de grija motocicletei, eram dispus sa trec peste chestia cu actele facute direct. Din pacate nu am reusit sa ne intalnim, iar intre timp inteleg ca motocicleta a fost vanduta inca odata in Bucuresti, folosita pe circuit si vanduta ca piese de schimb intr-un final. Nu am aflat numele "proprietarului" din Bucuresti.

Situatia de astazi sta asa:
a) Eu sunt proprietarul in acte atat la Administratia Financiara cat si la Politia Rutiera.
b) Motocicleta nu mai figureaza cu RCA platit, tind sa cred ca chiar a fost vanduta ca piese de schimb. In orice caz, nu au ajuns la adresa de domiciliu amenzi de circulatia sau alte notificari in legatura cu evenimente rutiere in care sa fi fost implicata.
c) Am reusit sa obtin doar copia dosarului facut intre amicul meu si persoana din Constanta, mai exact am copia certificatului de inmatriculare, a cartii de identitate si a contractului facut in 2010 intre mine si constantean.
d) Nici eu nici amicul meu ( cel putin asa sustine) nu am mai gasit actul original de vanzare-cumparare facut intre noi 2.


Stiu ca e o situatie complicata, tot ce as vrea ar fi sa scot motocicleta de pe numele meu din evidentele rutiere, fara a incalca legea intr-un fel. Am fost sfatuit sa ma duc la politie sa declar pierdute actele si sa o radiez ca si cum a fost dezasamblata/pierduta de catre mine, dar nu mi se pare o solutie buna intrucat pot aparea urmari neplacute in viitor.

Orice idee sau sfat este binevenit, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:36, 25 Ianuarie 2015
In baza contractului de vanzare cumparare incheiat de amic in numele dvs cu cetateanul din Constanta,incheiati declaratie notariala pe proprie rapundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil,urmare vanzarii acestuia
In baza declaratiei notariale,solicitati la administratia fiscala radierea la cerere a motocicletei din rolul dvs fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autovehicul instrainat - procedura nemteanul1980 nemteanul1980 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In vara lui 2010 am vandut o motocicleta inmatriculata pe numele meu. Am facut contract tip de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu inmatricularea marius 234 marius 234 Buna ziua ! am o problema tare complicata cu inmatricularea unei motociclete.Anul trecut am cumparat o motocicleta second hand de la o societate comerciala de ... (vezi toată discuția)
Buna. numele meu este cristian. am si eu o problema si sper sa ... Petru-Cristian Petru-Cristian Buna. Numele meu este Cristian. Am si eu o problema si sper sa gasesc o rezolvare. De vreo 2 ani (2021) am achizitionat o motocicleta cu tot cu acte (carte, ... (vezi toată discuția)