avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cadru legal salarizare asistenti sociali
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cadru legal salarizare asistenti sociali

Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, prevede in ANEXA III -Art.2 alin (1):
Munca prestata de personalul din unitatile sanitare, de asistenta sociala si de asistenta medico-legala in vederea asigurarii continuitatii activitatii in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se plateste cu un spor de 100% din salariul de baza al functiei indeplinite.


OUG 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015 precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice prevede la ART. 8 alin. (1):
In anul 2015 munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate du reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.


Este corect daca aplic prevederile Legii nr. 284/2010 pentru angajatii din sfera asistentei sociale care isi desfasoara activitatea intr-un complex de servicii -institutie sociala de tip rezidential, care necesita personal incadrat in mod permanent, inclusiv in zilele de sarbatori legale si in cele de repaus saptamanal?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:28, 26 Ianuarie 2015
Legea 284/2010 prevede o gramada de lucruri frumoase, care nu se aplica si nu s-au aplicat niciodata (vezi coeficientii de salarizare, stimulentele banesti pentru persoanele care recupereaza creante fiscale, sporul de calculator pentru care se vor elabora regulamentele necesare la Sfantul Asteapta si altele). Momentan, orele suplimentare nu se platesc in sistemul bugetar, indiferent ce spune legea 284/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este legea salatrizarii personalului din institutiile de cultura nelustirb nelustirb care este legea care se aplica pentru salarizarea personalului dibn institutiile de cultura la momentul actual si grilele dupa care se stabilesc salariile dar ... (vezi toată discuția)
Care prevederi legale au prioritate ? oanaportar oanaportar Se emit o H.G. si o OUG. OUG a fost emisa inaintea H.G. Ambele au ca subiect salarizarea. 1. - care dintre ele are putere mai mare ? Adica, care din ... (vezi toată discuția)
Salariu de referinta 600 ron sexu sexu :sorry:poi e normal si legal oug 103./2013 in care guvernul spune ca si anul acesta salarul de referinta va ramine la 600 ron in conditiile in care ar trebui ... (vezi toată discuția)