avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituirea drepturilor salariale aplicate prin legea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituirea drepturilor salariale aplicate prin legea 118/2010

Credeti ca sunt sanse de a castiga in instanta restituirea sumelor retinute prin reducerea cu 25% a salariilor din 2010 pana la 01.2011 cand acesta a fost restabilit partial cu 15 %, la 01.iunie 2012 cu inca 8%.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 26 Ianuarie 2015
Nu prea mai aveti sanse , intrucat dreptul la actiune este prescris.

Art. 171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii taiate 25% in anul 2010 mirelavl mirelavl Pentru taierile de salarii de 25% (bugetari) exista baza legala pentru a da statul in judecata? Exista sanse de castig ? (vezi toată discuția)
Actiune in instanta pentru recuperarea unor drepturi salariale vassdina vassdina an fost profesor din sep 2009 pana in aug 2010, vreau sa inaintez o actiune in instanta pentru cei 25% opriti atunci? sindicatul s-a judecat deja dupa ... (vezi toată discuția)
Recuperare reduceri salariale personal nedidactic adrian970 adrian970 As dori o informatie privind recuperarea reducerilor drepturilor salariale pentru personalul nedidactic din invatamant. A beneficiat si aceasta categorie de ... (vezi toată discuția)