avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa pentru slutire si vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa pentru slutire si vatamare corporala

Buna ziua ma numesc Rares si am suferit un prejudiciu estetic { taietura pe fata de la o bata} am certificat medico-legal de 28 de zile in care precizeaza ca invoc prejudiciu estetic(slutire) cei care m-au agresat sunt in numar de 10 persoane .Acest conflict s-a intamplat seara dupa ce am plecat de la o discoteca , pe drum acestia m-au oprit blocandu-ma cu masinile lor m-au scos din masina m-au lovit si-n plus mi-au luat si masina .La politie respectivii au sustinut ca m-au lovit doar ca m-au confundat .Am 7 martori care au fost de fata...Asi dori sa stiu ce pedeapsa risca acestia si ce suma as putea sa cer ca despagubire morala fara ca instanta sa considere sursa de "imbogatire"..In prezent sunt student la o facultate de drept cu profil la zi si ma gandesc ;ca semnul de pe fata nu o sa ma ajute in cariera pe care o doresc s-o urmez .Va Multumesc si astept un raspuns!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:36, 11 Iunie 2009
Daca s-a actionat in baza aceleiasi rezolutii infractionale , existand acte de violenta si de sustragere , am putea califica fapta ca fiind infractiunea de talharie , in forma agravata.
Stoica Ioana a scris:

Daca s-a actionat in baza aceleiasi rezolutii infractionale , existand acte de violenta si de sustragere , am putea califica fapta ca fiind infractiunea de talharie , in forma agravata.

Si eu zic la fel. Merg putin mai departe si spun ca ar putea fi talharie chiar daca initial nu au avut intentia sa sustraga masina. Intentia poate fi si supravenita iar daca actele de violenta exercitate au inlesnit sustragerea , cred ca se incadreaza la talharie var. agravanta.
Daca exista raport de cauzalitate se va incadra pe art 211 alin 2 indice 1 lit. e C. pen.
Adica daca violenta exercitata a fost facuta cu intentia de a deposeda victima de bun.

Daca l-a taiat din alte motive ( razbunare sa zicem) si ceilalti au procedat la tahharie in mod separat, profitand de situatia creata nu mai exista legatura de cauzalitate.
Insa organele de urmarire penala ar incerca sa incadreze fapta pe talharie oricare ar fi situatia intrucat daca agresorul da o declaratie aiurea nu mai are ce sa faca apoi.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de slutire corinuta corinuta As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava justis justis in caz de vatamare corporala grava se poate da ca pedeapsta inchisoare cu suspendare? Sau mai bine zis care poate fi pedeapsa minima? Poate exista impacarea ... (vezi toată discuția)
Lovire sau alte violente vs. vatamare corporala eleodor-popescu eleodor-popescu O agresiune soldata cu 12-13 zile de ingrijiri medicale fara internare, dar cu pierderea unui dinte (dintele nr.24-premolar, dupa canin in partea de sus) poate ... (vezi toată discuția)