avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in aceeasi zi cu preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in aceeasi zi cu preavizul

Buna ziua,

Am dat preavize la cativa salariati cu articolul 65, alin1, iar unul dintre ei nu a semnat preavizul si si-a luat concediu medical astazi, adica in prima zi de preaviz.
In cazul acesta, este legal sa ii trimit preavizul prin posta, maine? Mai este valabil preavizul, daca prima zi din preaviz coincide cu prima zi de medical?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:43, 26 Ianuarie 2015
Daca a intrat in concediu medical ,atunci preavizul este suspendat, urmand a incepe sa curga de la data incetarii concediului medical.

art.75 C.mun.
....
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

Trebuia incheiat un proces-verbal privind refuzul salariatului de a semna instiintarea de preaviz.
Ii puteti comunica prin posta preavizul , insa prima zi a preavizului va fi ziua urmatoare celei in care termina concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare colectiva danwxs danwxs buna ziua ! am si eu o intrebare : daca o firma se afla in insolventa si disponibilizeaza un numar de angajati cu preaviz si salarii compensatorii ( nu multe ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul cm rozi88 rozi88 Buna ziua , Intrebare: Angajatorul pregateste sa trimita preavizul , dar eu sunt in Concediu Medical. Sunt obligat sa iau cunostinta de preaviz si el cand ... (vezi toată discuția)
Preaviz contract de munca individual (pfa) babel26 babel26 Buna ziua, De cateva zile ma confrunt cu o situatie destul de delicata privind situatia unui salariat. In data de 14.02.2013, i-am adus la cunostinta ca ... (vezi toată discuția)