avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere imobil scos la licitatie de banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere imobil scos la licitatie de banca

Se poate inchiria un imobil scos la licitatie pentru o datorie pentru care s-a pus ipoteca acel bun?
Nu inseamna asta ca impiedic executarea silita si reprezita infractiune?
Cel mai recent răspuns: ClydeS , utilizator 17:42, 30 Ianuarie 2015
In extrasul de carte funciara puteti vedea sarcinile imobilului si interdictiile inscrise de creditor. Bancile de obicei inscriu in cartea funciara interdictia de transmitere a folosintei imobilului (oneroasa - inchirierea sau cu titlu gratuit - comodatul). Nu este infractiune.
Inchirierea in aceasta situatie nu reprezinta nicio infractiune.
Pentru ca inchirierea sa fie opusa adjudecatarului, aceasta ar trebui sa se realizeze inainte de inceperea procedurii de executare, cand nu exista niciun litigiu si sa fie inscrisa in Cartea funciara. Doar astfel adjudecatarul are obligatia sa respecte folosinta chiriasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita si contractul de comodat Bogdan_Garleanu Bogdan_Garleanu Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de o executare silita si un contract de comodat. Am dobandit, de la banca, la licitatie o casa. Vechea proprietara are ... (vezi toată discuția)
Executare silita ...cu cantec mdcc mdcc este posibil sa se scoata la vanzare un imobil ipotecat in favoarea unei banci daca nu s-a inscris in cartea funciara somatia de plata emisa de executorul ... (vezi toată discuția)
Evacuare 'chirias' in baza unui contract de cesiune (folosinta imobil) ContSters191851 ContSters191851 intre doua societati comerciale s-a incheiat un contract de cesiune folosinta imobil. cedentul avea o ipoteca pe acel imobil, iar banca l-a executat silit(nu a ... (vezi toată discuția)