avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Suspendare plata pensiei de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Suspendare plata pensiei de invaliditate

In luna noiembrie2014 am fost chemata la comisia de expertiza la Bucuresti.Pentru ca nu am putut sa merg mi-a fost sistata plata pensiei pe luna decembrie si ianuarie.Eu am fost la comisie in perioada 12-14 ianuarie si mi s-a luat pensia incepand cu 01.02.2015.Sunt indreptatita sa mi se plateasca pensia pentru lunile decembrie si ianuarie?
In 23 ianuarie 2015am primit de la casa de pensii teritoriala o decizie emisa in 13 ianuarie prin care imi spuneau ca a fost sistata plata pensiei incepand cu 1 decembrie 2014.Acesta decizie poate fi contestata intermen de 30 de zile.Este legal sa se emita decizia in 13 ianuarie cu suspendarea platii din data de 1 decembrie 2014?
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 21:41, 27 Ianuarie 2015
Daca nu v-ati dus in nov.la Comisia de expertiza Bucuresti, v-au sistat pensia pt. neprezentare la comisie. Contestati degeaba decizia de sistare a pensiei pt. ca aceasta e urmare a neprezentarii la comisie, cea care trebuie contestata e decizia medicala.
Daca v-ati prezentat in ian. pe decizia medicala trebuia sa scrie reluare cu data de 01.12.14, dar v-au dat capabila, deci nu beneficiati de pensie nici pe dec. sau ian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand primesc prima pensie Dandumio Dandumio In data de 21 decembrie 2014 am primit de la comisie incadrarea in gr.I pensie invaliditate.Incetarea raporturilor de munca a inceput cu 31 decembrie 2014. ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala flori2009 flori2009 Buna seara! In cazul unei persoane pensionate pe caz de boala, cu expertiza medicala facuta la momentul respectiv cu revizuirte la 2 ani. Din pacate, ... (vezi toată discuția)
Revenire din ccc Iuliaeu Iuliaeu Buna ziua, Puteti sa imi spuneti, va rog, daca este obligatoriu sa anunt angajatorul cu un anumit timp inainte, ca imi reiau activitatea? Sunt profesoara, ... (vezi toată discuția)