avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - Student - Reducere Norma
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - Student - Reducere Norma

Buna,

Sunt PFA la norma de venit si student la master (forma de invatamant: cu frecventa/la zi). Norma de venit pentru activitatea mea pentru anul 2015 este 18.400 lei.
Tocmai am depus o cerere zilele trecute pentru reducerea normei cu 50% pentru ca sunt student. Daca cererea se aproba atunci norma mea va fi 9.200 lei, deci 767 lei pe luna.
Potrivit codului fiscal daca valoarea anuala a normei de venit raportata la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din castigul salarial mediu brut atunci nu datorez contributii la pensie. Salariu mediu brut pentru anul 2015 este de 2.415 lei, deci 35% din salariu mediu brut este 845,25 lei.

Conform calculelor mele daca norma de venit va fi redusa cu 50% atunci nu ar mai trebui sa platesc CAS pentru anul 2015 pentru ca venitul meu lunar ar fi sub 845,25 lei.

Se aplica aceasta conditie cu 35% si pentru cazul meu? Mai trebuie sa depun declaratia 600 sau sa astept decizia de impunere?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contributia la pensii sandu_valentin sandu_valentin Am I.I. pentru care pana acum am platit comf. deciziei de impunere 16% impozit si 5,5% sanatate; intrebarea mea este daca este obligatorie si plata ... (vezi toată discuția)
La o intreprindere individuala platesc cas de cand? dorelpetru dorelpetru Buna ziua ! As dori sa infiintez o Iitr.Ind. cu activ in cresterea animalelor,in scopul accesarii submasurii 6.1,fonduri europene.(conditie obligatorie pt ... (vezi toată discuția)
Clarificare cas martinescu81 martinescu81 referitor la acest paragraf: \"contribuabilii al caror venit net anual, obtinut in anul fiscal precedent, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa ... (vezi toată discuția)