avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Atelier in unitati protejate
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Atelier in unitati protejate

salut

administrez un ong pentru persoane cu deficente de vedere
conform legii 448/2006 pot creea ateliere protejate in cadrul acestui ong care sa aiba angajati persoane cu handicap. atelierul as dori sa se ocupe de amenajare spatii verzi si 50% sa fie persoane normale si 50% persoane cu deficente de vedere.
activitatea atelierului ar trebui sa aiba loc doua luni pe an in primavara si toamna cand se planteaza copaci si nu in restul anului.

1. cum organizez acest atelier ong-ul neavand in mod curent activitati comerciale?
2. trebuie sa declar atelierul ca platitor de impozit pe profit desi ong-ul nu are?
3. suma serviciilor ce o firma poate sa o achizitioneze de la unitatea protejata este suma fara tva? deci ar fi recomandat sa declar atelierul platitor de tva pentru a putea deduce tva-ul platit pe materiale?
4. daca activitatea de plantare este realizata in echipe de 1 nevazator+1 normal eu nu pot factura decat activitatea persoanei cu handicap sau pot factura serviciul (salariul celor doua persoane + arbore+amortizare unelte)?

Alte discuții în legătură

Ong versus unitate protejata mikyangel mikyangel Lamuriti-ma si pe mine va rog.... 1.Un ONG poate functiona si ca unitate protejata daca are angajate persoane cu handicap in cadrul ONG-ului care produc sau ... (vezi toată discuția)
Arbori dintre blocuri adrianpaul169 adrianpaul169 buna-ziua,locuiesc intr-un bloc care are in jurul lui cativa arbori care nu deranjeaza pe nimeni,sunt toaletati anual,sunt la distanta rezonabila de bloc;avem ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat nicoriciclaudia nicoriciclaudia Buna ziua As dori sa stiu daca angajez o persona cu handicap accentuat, ce beneficii am ca si angajator. Dupa cate am citi in Codul Fiscal Art.55 aliniatul 4 ... (vezi toată discuția)