avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG versus Unitate protejata
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG versus Unitate protejata

Lamuriti-ma si pe mine va rog....
1.Un ONG poate functiona si ca unitate protejata daca are angajate persoane cu handicap in cadrul ONG-ului care produc sau intermediaza vanzarea de produse catre alte firme daca profitul este reinvestit in ONG?
2. Daca da, firmelor care cumpara produse prin ONG li se deduce suma datorata de ele bugetului de stat pentru fondul persoanelor cu handicap?(ma refer la firmele cu peste 50 de angajati).
3.Exista vreo lege care clarifica aceste lucruri, ca eu nu am gasit-o.
Cel mai recent răspuns: morys , utilizator 23:54, 24 Septembrie 2010
1. Raspunsul este afirmativ, un ONG poate fiinta ateliere protejate
2.Nu cunosc, dar stiu ca ONG-ul care are un asemea atelier protejat, ii sunt aplicabile niste prevederi fiscale importante.
3. Exista legislatie care reglementeaza atelierele protejate.
gasiti informatii despre unitatile protejate in legea nr 448/2006, HG 89/2010 si HG 268/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta unitate protejata ContSters169678 ContSters169678 O unitate protejata a fost infiintata de persoana cu handicap in conformitate cu art. 81 alin. 2 lit. b din L 448/2006 republicata si in care toti salariatii ... (vezi toată discuția)
Atelier in unitati protejate tudoril tudoril salut administrez un ong pentru persoane cu deficente de vedere conform legii 448/2006 pot creea ateliere protejate in cadrul acestui ong care sa aiba ... (vezi toată discuția)
Personal cu handicap rrramor rrramor Care sunt avantajele si dezavantajele unui angajator care incadreaza numai persoane cu handicap? Care sunt legile ce reglementeaza acest lucru? Exista un numar ... (vezi toată discuția)