avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sentinte contradictorii
Discuție deschisă în Executare silită

sentinte contradictorii

Pe acelasi contract de credit, se cere incuvintarea executarii silite la doua judecatorii diferite, sector 2 si jud. sector trei, la o zi diferenta una de alta. La judecatoria sector 2 se introduce cererea in 8-03-2011 si solutia este:
-admite exceptia perimarii cererii, invocata din oficiu, constata perimata cererea de incuvintare a executarii silite formulata de BEJA..... la cerea creditoarei BCR. Cu recurs in 5 zile. Sentinta a fost data in 18-07-2012 si nu s-a depus recurs de nici una din parti.
La jud. sector 3, cu o zi diferenta, in 9-03-2011 se introduce aceiasi cerere de aceleasi parti pe acelasi credit, solutia este data pe data de 14-04-2011 cu - incuvintarea executarii silite, irevocabila.
As vrea sa stiu care solutie este legal valabila si care este aplibabila.
Cel mai recent răspuns: c_dobrescu , utilizator 15:31, 5 Februarie 2015
PARE sa fie vorba de doua lucruri diferite.
Daca suma e mare ar fi bine sa mearga un avocat sa studieze cauzele.
Daca s-a prescris se face contestatie la executare.
Buna ziua,

Cel mai probabil e valabila decizia care incuviintat executarea, aceasta fiind si anterioara celeilalte (decizia nu cererea). Cererea care s-a perimat a fost lasata in nelucrare si e posibil ca asta sa se fi intamplat chiarpentru ca a fost admisa prima cerere.

Astfelcum spune colegul de pe forum, e bine sa mergeti la un avocat care sa vada dosarele si sa fiti sigur.

Succes,
daca cererile de incuviintare s-au depus in 2011, despre ce sentinmta vb din 2012, apoi suntem in 2015, ce s-a intamplat de atunci de cand s-a incuviintat executarea pana azi?
D.na avocat,
la sectorul 3 (solutia pe scurt) -admite cererea, incuvinteaza ex. silita, hot. in 14-04-2011
la sectorul 2 - admite exceptia perimarii cererii, invocata din oficiu, constata perimata cererea de incuvintare a ex. silite cu recurs in 5 zile, hotarat in 18-07-2012.
Pana in prezent si in continuare se plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimat ContSters236934 ContSters236934 Sunt parat intr-un proces de partaj de prin 2010, reclamanta este plecata din tara. Istoric: 07/05/2010 Amânat Solutie: pentru comunicarea ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)
Perimare executare doina_dana doina_dana Acum 1 an, pe 30 mai 2011 am primit acasa vizita unui executor care a facut un proces-verbal deoarece ceruse incuvintarea silita pt un credit de nevoi de nevoi ... (vezi toată discuția)