avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare executare
Discuție deschisă în Executare silită

perimare executare

Acum 1 an, pe 30 mai 2011 am primit acasa vizita unui executor care a facut un proces-verbal deoarece ceruse incuvintarea silita pt un credit de nevoi de nevoi personale restant ,si de atunci nu am mai primit nimic, pana pe 27 iunie acest an,cand am primit o somatie( in 5 exemplare) ca se incepe blocarea tuturor conturilor si apoi executarea silita daca in termen de 15 zile de la data primirii somatiei nu achit suma restanta si cheltuielile de executare,dar aceasta somatie am primit-o la adresa unde am locuit cand am facut creditul,iar in 2011 am fost vizitati la noua adresa unde s-a incheiat si acel proces-verbal cu bunurile ce vor fi scoase la licitatie,in cazul de fata ,apartamentul,caci si acesta este cumparat tot prin credit , si care din pacate este tot restant,si tot la aceeasi banca.
1- Este acesta un caz de perimare al executarii silite?
2-Ce trebuie facut?
3-Mai este valabila acea incuviintare a executarii silite de catre judecatorie?
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
doina_dana, utilizator
Cel mai recent răspuns: doina_dana , utilizator 22:26, 21 Iulie 2012
Conform Art.389 Cod procedura civila alin.1
" Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei."

Isi produce efectul prin simpla trecere a termenului de 6 luni de la ultimul act de executare.

Atentie ! art. 404 Cpr civ vizeaza situatia despre anularea/incetarea ex. silite si nu de desfiintarea ei ca efect al perimarii
Conform alineatului alineatul 3 al aceluiasi art. 389 vorbeste despre o NOUA cerere de executare, care depusa la executorul competent si incuviintata de instanta de executare declanseaza o NOUA procedura de executare silita iar instanta va alcatui un NOU dosar de executare.
Somatia la executare este notata in cartea funciara, prin urmare, daca a intervenit perimarea ,aceasta trebuie constata fie pe calea actiunii in constatatrea perimarii, fie pe calea contestatie

1. perimarea se implineste in termen 6 luni de la ultimul act de executare silita;
2. puteti face contestatie impotriva somaitie primite cerind anularea acesteia deoarece executarea este perimata + constatarea perimarii. contestatia se depune in termen de 15 zile, la judecatorie
3. nu, executorul va trebui sa obtina o noua incuviintare.
Nu pot face contestatie deoarece sotul meu trecand prin zona unde am locuit s-a intalnit cu cel care sta unde am locuit noi prima data si i-a dat mai multe scrisori,printre care si acea somatie care are data postei de 27 si respectiv 28 iunie 2012,acest lucru intamplandu-se cu o zi inainte sa scriu eu pe forum,deci nu mai pot face contestatie in acel termen de 15 zile....
deci ce se mai poate face practic?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii silite badila steluta badila steluta bunaziua! pot considera perimata continuarea executarii silite daca in 2009 luna oct. am primit somatii , si toate actele necesare demersului de incepere a ... (vezi toată discuția)
Cerere de executare anna2000 anna2000 In cadrul contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii. In aceeasi zi, creditorul depune la executor o noua cerere de executare. Executorul emite o ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita LauraDorel LauraDorel Buna ziua! Pentru un credit de nevoi personale contractat in 2007, alocat unui executor bancar intern in 2009, ulterior, in 2012 alocat executorilor ... (vezi toată discuția)