avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Gestiune

Buna ziua! Am o situatie mai complicata. Daca o entitate foloseste chitantiere pt uz propriu, dar si vinde chitantiere altor entitati, iar la un moment dat a facut un bon de consum pe o anumita cantitate de chitantiere (pe care estima ca o va folosi), iar apoi a decis sa treaca pe un program de contabilitate cu emiterea chitantelor. In acest caz a ramas cu un nr de chitantiere scoase din gestiune pe bon de consum si nefolosite. Intrebarea este daca aceste chitantiere se pot reintroduce in gestiune si puse in vanzare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 21:32, 29 Ianuarie 2015
A fost posibila trecerea in consum direct din magazin ? Cum a fost inregistrat acest bon de consum ,oare 602=371?? Intocmiti bon de restituire(cod 14-3-3A)incarcati gestiunea si scadeti cheltuielile cu valoarea inclusa initiala.
Da, asa s-a facut descarcarea de gestiune. Astfel, incarcarea gestiunii si scaderea cheltuielilor se poate face asa: 602=371 in rosu?
Iar daca descarcarea s-a facut anul trecut, iar incarcarea de gestiune se face anul acesta, formula contabila este: 371=1174 ?
Nefiind vorba de o eroare contabila semnificativa,cred ca ar trebui sa faceti in 2015:371=602 la fel ca pentru un plus de inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa din stoc folosita in interesul firmei simona_iunie simona_iunie Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca inregistrarea 607 = 371 este corecta si singura care trebuie facuta in cazul in care se foloseste pentru consumul firmei ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)
Cum se face descarcarea gestiunii? analici analici Buna ziua Va rog care sunt notele contabile pentru descarcarea gestiunii?Va multumesc (vezi toată discuția)