avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea unei masini inmatriculate inainte de 2007
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea unei masini inmatriculate inainte de 2007

Buna ziua. Vreau sa cumpar o masina de la o ruda, si vreau sa evit timbrul de mediu. As vrea niste optiuni, prin care sa evit timbrul de mediu. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 12:38, 29 Ianuarie 2015
Daca intentionati sa achizitionati prin contract de vanzare cumparare,pe cale de consecinta va revine obligatia parcurgerii procedurii de inmatriculare auto,in termen de 30 de zile de la achizitie,ceea ce implica inclusiv achitarea taxrlor
Puteti analiza oportunitatea incheierii unui contract de comodat
Si prin contract de comodat...pot trece eu ca platitor de impozite si la plata rca? Sau e mai bine printr un contract de instrainare?
contractul de comodat va da dreptul de a utiliza autoturismul dar asta nu inseamna ca deveniti proprietar, acesta poate solicita returnarea acestuia la data expirarii contractului sau functie de evenimente.
Aveti anumite obligatii in cadrul contractului pe care trebuie sa le respectati, astfel incat sa nu fie nevoit proprietarul sa solicite anularea contractului sau sa fiti nevoit sa platiti despagubiri pentru cine stie ce daune.
Trebuie sa luati decizia care va este cea mai buna situatie dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutii pentru a nu plati timbrul de mediu-contractul de comodat ccc19 ccc19 Pentru autoturismele care sunt deja inmatriculate in Romania,dar pentru care nu s-a platit niciodata timbrul de mediu,sau s-a platit dar banii au fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism la care am si contract vc dar si contract comodat ionutfg ionutfg Salutare ! Am un autoturism de vreo 4-5 ani (la mine) pe care as cam vrea sa il vand.In tot acest timp am avut grija de masina,nu am avut amenzi,i-am platit ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu mario57 mario57 Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un autoturism inmatriculat in Romania pentru care proprietarul poate prezenta dovada ANAF de taxa (timbrul) de mediu ... (vezi toată discuția)