avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale si materiale mostenite de mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale si materiale mostenite de mostenitori

Buna ziua!
Unul din parinti a avea de platit daune morale si materiale. Intre timp au murit ambii parinti, si victima. Consoarta victimei traieste. Parintele gasit vinovat si obligat la plata daunelor cu hot. irevocabila emisa in 2009, are 2 copii majori. Unul din copii mostenitori ai vinovatului, s-a trezit cu proprire pe salariu in contul acestei daune ramase neplatite iar celuilalt copil ( salariat si el) nu i s-a oprit nimic. Se pare ca urmasii victimei au facut o actiune in instanta pt a recupera banii de la mostenitorii vinovatului. Mostenitorilor li s-a spus ca trebuie facuta o intimpinare ca li s-a oprit bani abuziv nefiind dezbatuta succesiunea.
1. Daca face aceasta intimpinare, va trebui sa faca implicit si succesiunea?
2. Daca opteaza sa faca succesiunea, se vor imparti atit bunurile cit si pagubele?
3. Daca bunurile nu sint impartite in mod egal, paguba cum se imparte?
4.Face succesiunea, si are stabilita fiecare partea lui de mostenire atit a bunurilor cit si a pagubelor. Cum trebuie procedat sa plateasca ( tot prin proprire) fiecare doar cit li se cuvine? Se poate si fara actiunea de intimpinare?
Mostenitorul care are deja proprire pe salariu, are - din pacate - si mai putin la bunuirile mostenite si celalalt frate nu zice nimic, nici nu se grabeste cu dezbaterea mostenirii.
Sper ca m-am facut inteleasa. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nuta_statache , utilizator 20:25, 2 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori in faliment radubacau2005 radubacau2005 speta: s-a introdus actiunea in atragerea raspunderii administratorului/asociatului unic. acesta a decedat inainte de a se ajunge pe fond. nu detine bunuri. ... (vezi toată discuția)
Mostenire alexiacristina alexiacristina Buna ,sintem 2 frati,parintii nostri au o proprietate ,iar eu locuiesc cu ei.Intrebare:Daca eu am grija de parinti si vreau sa-l despagubesc pe fratele meu,cit ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)