avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dosar pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dosar pensionare

Am depus dosarul de pensionare in anul 2010 in Bucuresti,am primit prima pensie in anul 2011 in luna februarie.Pana aici toate bune. Am avut un imputernicit pt a-mi primi corespondenta de la Casa de Pensii,imputernicire pe care am revocat-o si am numit alta persoana, eu domiciliind pt moment in afara tarii. Dupa numirea noului madatar care are domiciliul in alt judet,am depus cerere de transferare a dosarului la Casa de pensii din judetul respectiv. Aceasta s-a intamplat prima data in anul 2013 si dupa luni de zile nu s-a intamplat nimic.Dupa nenumarate incercari de a contacta Casa de pensii mi s-a spus ca nu sunt depuse toate actele necesare pt demararea transferului.In anul 2014 la data de 11 noiembrie am depus o noua cerere cu toate documentele necesare, ca in ianuarie 2015 prezentandu-ma personal la ghiseul Casei de Pensii de care fac vorbire, sa aflu ca nici pana in prezent dosarul meu de pensionare nu doar ca nu a fost trimis la Casa de pensii din judetul in care are domiciliul noul mandatar,dar nici macar nu a fost scos din arhiva.Din umilele mele cunostinte in legatura cu transferul dosarelor de pensionare stiu ca durata de expediere de la o Casa de Pensii pt transfer este de 30 de zile, si pt a intra in posesie documentelor care trebuie sa-mi parvina Casa la care se face transferul are nevoie de cel mult 3 luni.
Sunt in situatia in care eu nici pana acum , in anul 2015 nu am intrat in posesia Deciziei de pensionare, a taloanelor de pensie si a celorlalte documente care ar trebui sa se afle la mine, unele din ele fiindu-mi necesare in anumite situatii.Singurul lucru pe care nu-l pot imputa este faptul ca pensia mi-a fost virata lunar in contul bancar pe care l-am deschis la depunerea dosarului de pensie.
Ce este de facut in acest caz, cum pot intra in posesia acestor documente.Am obosit sa ma lovesc de indolenta si nepasarea functionarilor care deservesc aceasta institutie :frantic:#-o

Alte discuții în legătură

Certificat de viata; taloane; plata pensiei Pensionara tinara Pensionara tinara Buna seara, Este posibil ca certificatul de Viata din cadrul pensionarii mele in urma cu mai bine de 1 an parafat si stampilat de ambasada Romana sa fie ... (vezi toată discuția)
Cupoane de transport cfr pentru pensionari slujitoru slujitoru Buna seara! Ma numesc Longin Slujitoru si v-as ruga sa ma lamuriti intr-o problema: mama mea(pensionara de 15 ani) s-a mutat din judetul Ialomita in judetul ... (vezi toată discuția)
Cupon de pensie ghita49 ghita49 Am citit pe internet ca pentru cei care primesc pensia pe card bancar nu se mai tiparesc cupoane de pensie si implicit nu mai primim acest act. Poate sa-mi ... (vezi toată discuția)