avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Trebuie sa platesc pentru ca cer la banca documente?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Trebuie sa platesc pentru ca cer la banca documente?

Buna seara. Maine vreau sa depun si eu o cerere la banca pentru ca aceasta sa-mi elibereze , in termenul legal de 30 zile , urmatoarele : copie de pe contractul de credit , copie de pe extrasul de cont , acte aditionale etc.
Am observat ca exista o practica in sensul achitarii unei sume de bani destul de insemnate - cuprinsa intre 100-500 lei. Dar pe de alta parte , o serie de persoane , sustin ca acestea trebuiesc eliberate gratuit.
Exista vreun temei legal in baza caruia sa primesc acele documente gratuit, sau pentru o suma mai putin semnificativa, si sa-l pot opune bancii?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
Dorin92, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin92 , utilizator 14:24, 19 Februarie 2015
Cititi la banca respectiva pe site ce comisioane percep si pt ce.
Sau in contract. Daca achitati deja comision de administrare nu ar trebui sa mai achitati nimic.
Problema este ca eu am nevoie de toate extrasele de cont cuprinse intre momentul acordarii creditului si momentul achitarii ultimei rate (circa 90 de luni). Banca percepe 5lei/extras => 450 lei suma totala de achitat. Mi s-a confirmat astazi la banca.
Dar am sunat la ANPC mai inainte si mi s-a spus ca daca in contractul de credit nu este stipulat faptul ca ar trebui sa platesc pentru cererile depuse , atunci banca ar fi obligata sa imi elibereze gratuit acele extrase. Banca utilizeaza acest tip de comision 5lei/extras de la inceputul lunii ianuare. Este vorba despre Volksbank. Mi se pare ceva anormal sa platesc 450lei pentru 200 de pagini xeroxate. Chiar un abuz , as putea spune. Plus ca pe de alta parte , ma simt santajat in conditiile in care vreau sa ii dau in judecata si ma obliga sa platesc aceasta suma astronomica. (ei oricum urmeaza sa fie preluati de BT)
De aceea , daca stiti cumva de existenta unui temei legal pe care sa i-l opun bancii pe aceasta problema.
Multumesc de ajutor! Cu stima.
~ Conținut șters la cerere ~
Dar banca percepea comision de administrare. Mie mi se pare un abuz sa ceara comision suplimentar pentru eliberarea extraselor de cont. Mentionati acest lucru in cererea de chemare in judecata.
care mai este rationamentul comisionului de risc/administrare?

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca love_singh love_singh Ca persoana juridica imi ridicam extrasul de cont lunar din sucursala bancii .Este adevarat ca din luna august imi venea si pe mail extras dupa fiecare ... (vezi toată discuția)
Comision cec cheltuieli pe cota- parte indiviza ? stelu2015 stelu2015 In luna martie 2014 au fost trecute la cheltuieli administrative restanta comision CEC pe doua trimestere 72 lei. Acum doua luni s-a trecut la cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Comision administrare credit TudorB TudorB Bună ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca, in euro, pe 30 de ani la CEC BANK. In contract e trecut comision de administrare de 0,05% in valoare ... (vezi toată discuția)