avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoana juridica de interes public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoana juridica de interes public

Buna ziua. Cum distingem persoana juridica de interes public de o institutie publica? Sau mai bine zis: institutia publica nu poate fi considerata o persoana juridica de interes public?

Ex.: Guvernul Romaniei ofera un serviciu public prin administrarea statului pentru a mentine ordinea de drept etc., autorizat de Parlamentul Romaniei sa functioneze prin votul de investitura, aflandu-se sub controlul acestuia.

Alte discuții în legătură

Definitie persoana juridica de interes public popescucatalin popescucatalin Care este definitia sintagmei de ¨¨Persoana juridica de interes public¨¨? (vezi toată discuția)
Functionar public sau functionar? sake sake Buna ziua, Am o disputa cu niste colegi, referitor la: Art. 145 - Public Prin termenul „public“ se înţelege tot ce priveşte autorităţile ... (vezi toată discuția)
Impozit teren parohie mirunadinu mirunadinu Am contract de arenda cu Parohia comunei de mai multi ani. Recent curtea de conturi a facut un control la Primarie si a cerut ca eu ARENDASUL, PERSOANA ... (vezi toată discuția)