avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatie executare silita

Se executa silit un imobil ,la prima licitatie nu s eprezinta nimeni la a doua licitatie executorul noteaza ca daca se prezinta 2 licitatori poate scadea pretul pana la 30% ceea ce si face.SE ataca actul de adjudecare pentru viciu de procedura ulterior (pana la data procesului)se descopera ca licitatia a fost aranjata cei doi lcitatori se cunosteau au participat impreuna doar pentru a permite licitatia la 30% din valoare.Creditorul cunostea acest lucru cu toate ca era executare silita a notat pe siteul propriu ca licitatia este amanata.Se poate invoca si acest lucru respectiv intelegerea intre cei 3 ?
Cel mai recent răspuns: maris331 , utilizator 09:42, 3 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Vă sfătuiesc să încetați să mai credeți orbește in teoria conspirației.

Băncile au cu totul alt obiect de activitate decât ăsta.

Este adevărat că la astfel de licitații ajung speculanți versați care cunosc astfel de strategii, însă aceștia nu au nicio legătură cu banca. Dimpotrivă interesul Băncii este să obțină cel mai mare preț. Ar fi indicat să aduceți la cunoștința Băncii o astfel de speță, dacă aveți dovezi clare.
Cel mult, este implicat executorul. Interesul lui este doar de a-și recupera onorariul nu și cranța Băncii.

Ca și sfat, dacă sunteți executat silit, cea mai bună strategie este să găsiți dvs. un cumpărător. Orice altă strategie este paguboasă pentru dumneavoastră și cel mai probabil doar amână momentul în care veți pierde imobilul, la un preț de nimic din păcate.
nu este o presupunere absurda .au fost doi participanti asa cum cere legea pt a fi achizitionat la 30% din valoare .Unul din particpanti este asociat intr-o firma cu mandatarul celui de-al doilea (il reprezinta in procese) deci nu se poate spune ca nu se cunosteau
Nu e vorba de teoria conspiratie.Culmea ca eu cred ca tocmai banca este implicata si nu executorul.Banca a considerat ca poate vinde la 30% si-a gasit cumparator ala a venit cu un cunoscut si practic am pagubit debitorul in coditiile in care bunul acopera 130% debitul si asta stiind ca mai exista alte bunuri de executat ca altfel nu ar fi coborat sub 75%
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Mă credeți sau nu, nu are nicio importanță că cei doi se cunoșteau. Nimeni nu interzice să licitez și eu și fratele meu, pentru același apartament. Avem patrimonii diferite, implicit interese diferite.
Va cred e o discutie.Insa cei doi au participat la licitatie insa doar unul a licitat celalalt s-a retras.De ce oare?
In plus daca unuia si celuilat depusa la executor este la 30% din valoare deci se stia clar ca ei liciteaza pt 30%
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
maris331, utilizator

Alte discuții în legătură

Posibilitatea creditorului de a impune un preț minim de adjudecare ContSters95306 ContSters95306 Poate creditorul impune ca vânzarea la licitație a unui imobil urmărit silit să nu se facă sub un anumit preț ? De exemplu, o bancă specifică în ... (vezi toată discuția)
Pasii urmatori castigarii unei licitatii de imobil !!!??? danichirila danichirila Buna ziua, sunt castigatorul unei licitatii de apartament la care am participat la o banca de prestigiu. Dupa adjudecare ma confrunt cu urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)
Licitatii...pana cand? corstef corstef Buna ziua Am o hotarare definitiva si irevocabila, am cerut executarea silita si suntem deja la [b]a sasea[/b] X-(publicatie de vanzare a imobilului respectiv ... (vezi toată discuția)