avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatie executare silita

Se executa silit un imobil ,la prima licitatie nu s eprezinta nimeni la a doua licitatie executorul noteaza ca daca se prezinta 2 licitatori poate scadea pretul pana la 30% ceea ce si face.SE ataca actul de adjudecare pentru viciu de procedura ulterior (pana la data procesului)se descopera ca licitatia a fost aranjata cei doi lcitatori se cunosteau au participat impreuna doar pentru a permite licitatia la 30% din valoare.Creditorul cunostea acest lucru cu toate ca era executare silita a notat pe siteul propriu ca licitatia este amanata.Se poate invoca si acest lucru respectiv intelegerea intre cei 3 ?
Cel mai recent răspuns: maris331 , utilizator 09:42, 3 Februarie 2015
S-a retras pentru ca s-a razgandit.
Nu puteti dovedi o intelegere intre ei.
Daca pretul e prea mic, doar sa contestati in sensul ca pretul nu e serios.
Altceva nu aveti ce sa le faceti
Da acea executare era pt imobilul ipotecat vandut la 30% din pret ,cu 7 zile inainte de acea vanzare neserioasa acelasi executor cere si obtine incuviintare pentru alt imobil neipotecat deci executorul si creditorul stiau sigur ca vanzare se va face sub creanta.Daca nici de aici nu rezulta faptul ca au fost intelesi.Astfel de unde ar fi stiu ca va fi vandut la 30% .Daca s-ar fi vandut la 75% fiind vorba de a doua licitatie .Daca s-ar fi vandut la 60% s-ar fi acoperit datoria
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
maris331, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
E o insiruire de fapte din care reiese ce am spus eu .Si anume creditorul ,executorul si cei 2 erau intelesi sa vanda si respectiv sa cumpere la pretul de 30%.Ca altfel de ce s-ar fi cerut incuviintare inainte de licitatia in care au vandut subevaluat inseamna ca stiau ca vor vinde sub valoarea datoriei .Ca altfel ar fi asteptat sa se finalizeze licitatia .S-au grabit :)
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
maris331, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea creditorului de a impune un preț minim de adjudecare ContSters95306 ContSters95306 Poate creditorul impune ca vânzarea la licitație a unui imobil urmărit silit să nu se facă sub un anumit preț ? De exemplu, o bancă specifică în ... (vezi toată discuția)
Pasii urmatori castigarii unei licitatii de imobil !!!??? danichirila danichirila Buna ziua, sunt castigatorul unei licitatii de apartament la care am participat la o banca de prestigiu. Dupa adjudecare ma confrunt cu urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)
Licitatii...pana cand? corstef corstef Buna ziua Am o hotarare definitiva si irevocabila, am cerut executarea silita si suntem deja la [b]a sasea[/b] X-(publicatie de vanzare a imobilului respectiv ... (vezi toată discuția)