avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate primara/facturare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate primara/facturare

Buna ziua,
Am o firma de IT unde prestez servicii on-line si vand servicii la pret lunar. Mentionez ca nu sunt platitor de TVA. In urma incheierii unui contract prima oara facturez iar la incasarea sumei trebuie sa emit si o chitanta ? Folosesc programul de facturare smartbill.ro
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:57, 30 Ianuarie 2015
Trebuie sa aveti raport de activitate(semnat de ambele parti) pentru contractul de prestari servicii pe care il aveti semnat cu beneficiarul, de fiecare data cand doriti sa facturati, atat pentru platile intermediare cat si pentru plata finala. Dupa ce ati emis factura, daca va plateste in contul bancar nu mai dati chitanta. Daca plata v-o face in numerar, atunci la data cand ati primit banii in mana, ii dati chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarații ii TVar TVar Abia mi-am deschis II. Fără salariați , neplatitoare de Tva. Voi avea activitate doar vara. On-line. Ce declarații voi avea de depus ? Unde ? Ce ... (vezi toată discuția)
Plata taxelor si impozitelor clauditzu clauditzu Am infiintata o firma recent care se ocupa cu prestarea unor servicii la scoli si gradinite. Intrebare: Trebuie sa emit factura si chitanta cand incasez ... (vezi toată discuția)
Diverse probleme legate de comert fizic sau online. Alone Alone Buna ziua, Nu stiu daca am nimerit forumul adecvat acestui post insa sper sa gasesc niste raspunsuri cu ajutorul vostru. Detin o societate comerciala SRL ... (vezi toată discuția)