avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj la notar

Buna ziua,
As dori sa va adresez o intrebare.
Urmeaza in curand sa divortez. Impreuna cu sotul detin un apartament pentru care mai avem 10 ani de plata.
Avem si un copil minor.
In momentul de fata, sotul declara ca doreste ca eu si copilul sa ramanem definitiv in apartament, urmand a-l plati amandoi (cate jumatate de rata fiecare), dupa achitarea integrala urmand ca apartamentul sa revina doar mie (prin vanzare-cumparare).
Pentru aceasta, eu ii voi inapoia ceea ce el achita pana atunci.
Intrebarea mea este daca se poate incheia un acord legal intre soti, prin care ambii se angajeaza sa nu ceara vanzarea apartamentului inainte de achitarea completa.
Cu alte cuvinte, intelegera noastra verbala sa fie transpusa intr-un act cu putere juridica, astfel incat sa am certitudinea ca pot proteja, pana la urma, mostenirea copilului nostru.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:17, 30 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
De principiu da, dar e bine sa discutati si cu notarul in fata caruia se dezbate divortul.
Se poate ce vreti dar e complicat.
Nu cred ca o sa vrea notarul.
Ma refer la imobil.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
ContSters338589, utilizator
Se poate pune din partea amandorura o interdictie de instrainare la Cartea Funiciara pana la efectuarea partajului. Pana atunci ramaneti coproprietari iar dupa achitarea creditului si radierea ipotecii legale a Bancii de la CF efectuati partajul, dvs dandu i sulta in schimbul cotei parti din dreptul de proprietate care ii apartine.
Acum divortati,divortul nu are legatura cu partajul.
Cum anume platiti apartamentul, e luat in rate sau are la banca un credit? E ipotecar? Nu exista deja o interdictie de instrainare?
Cred ca o promisiune de promisiune nenumita ar fi mai indicata. Si la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare-cumparare ? ContSters41200 ContSters41200 Buna ziua Parintii mei mi-au vandut un imobil in feb 2009. Suprafata 176mp casa + teren 500mp in Campina. Suma stabilita de comun acord a fost de 10000 RON ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Am divorțat și urmează să face partajul unui imobil luat prin prima casă. ce șanse am să păstrez imobilul dacă fostul soț nu e de acord cu asta? Simona_29 Simona_29 Buna ziua. Sunt proaspat divortata si urma sa facem partajul imobilului pe care il detin impreuna cu sotul de 5 ani jumate prin creditul Prima Casa (am luat o ... (vezi toată discuția)