avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrare blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrare blocuri

Am si eu o nelamurire,in blocul meu este o hotarare a AGP ca intr un apartament
daca nu locuieste nimeni tot se calculeaza intretinerea dupa o persoana.
Se poate ca hotararea AGP sa fie mai presus de lege?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:12, 31 Ianuarie 2015
Este foarte greu de urmarit un vecin care sta in apartament 16 zile dintr-o luna calendaristica astfel incat sa-l treci o persoana la cotele de intretinere.

Daca este foarte greu inseamna ca este caciula prea mare si lasam pe cei care au abac si pot calcula, daca legea stabileste cand si cum se trec persoanele la plata, presdintele impreuna cu cei din comitet pot sa se dea in cur si in cap ca nu pot trece peste lege.
Luati macar Legea 230/2007 si HG 1588/2007 si vedeti ce scrie acolo!
ABÁC, abace, s. n. 1. Instrument alcătuit dintr-un cadru cu vergele pe care se pot deplasa bile (colorate) și care este folosit la efectuarea unor calcule aritmetice.

OFF TOPIC
Nu va luati de cainele meu, ca nici eu nu m-am legat de mustata dumneavoastra!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
ContSters241232, utilizator
ContSters343978 a scris:
Am si eu o nelamurire,in blocul meu este o hotarare a AGP ca intr un apartament
daca nu locuieste nimeni tot se calculeaza intretinerea dupa o persoana.
Se poate ca hotararea AGP sa fie mai presus de lege?

Da. Se poate ca AGP sa fie mai presus de lege in acele asociatii unde nu se cunoste legea tot asa cum unul circula pe contrasens cu caruta pentru ca nu cunoaste legislatia cu privire la circulatia pe drumurile publice.
Asadar, adunarea generala nu trebuie sa hotarasca ceva care contravine legii. Dar daca presedintele asociatiei nu cunoaste legea, pune in discutie si apoi la vot orice aberatie si asa ajung unii sa creada ca este in regula ca apartamentul cu zero persoane sa plateasca salubritatea si energia electrica de pe casa scarii la fel cu un apartament in care traieste una persoana.
In cazul dumneavoastra nu s-a respectat legea si puteti sesiza la primarie, la serviciul asociatii de proprietari sau chiar in instanta. Dar poate e mai simplu ca in adunarea generala sa discutati si sa reveniti asupra acestei hotarai nelegale.

Pentru stabilirea numarului de persoane nu trebuie sa se discute in adunarea generala, nu trebuie sa hotarasca nimic adunarea generala si nici macar comitetul executiv decat daca se vrea schimbarea acelui prag de 15 zile, asa cum spune legea, daca este cazul sa se stabileasca numarul de persoane pentru cei ce desfasoara activitati in asociatie sau alte ca
cazuri care nu se pot incadra simplu in prevederile legale si necesita o oarecare discutie sau negociere.
Altfel, in mod firesc, numarul de persoane dintr-un apartament sunt cele ce locuiesc in apartament si trecute in cartea de imobil. Atunci cand intervin modificari, proprietarul este obligat sa anunte asociatia pentru modificarea numarului de persoane.
Ce sa caute aici hotararea adunarii generale? Doar nu o sa convocam luna de luna adunarea generala sa aprobe prin hotarare cate persoane se trec la fiecare apartament pentru ca intr-o asociatie medie, de exemplu cu 300 persoane, cred ca lunar sunt cateva apartamente in care numarul de persoane se modifica si putem avea pe total intre 280 si 320 de persoane de la luna la luna.
In listele de plata si la plata se trec acele persoane care sunt in evidenta asociatiei ca locuind acolo si atat.

amvirdan a scris:

Acum, e foarte ciudat ca pe un astfel de forum foarte specializat si foarte atent supravegheat, eu sa fac niste afirmatii cu nume si prenume, cu numar de telefon, cu email iar cel care ma contreaza sa vina cu un pseudonim si poza unui caine rau !

Ma intreb si eu: o fi bine?

Da, e bine!
Dv. v-ati pus nume, telefon si adresa de email deoarece va cautati clienti carora le puneti la dispozitie datele de contact.
Ceilalti utilizatori nu cauta si nu vor asta.
Regulamentul forumului permite folosirea unor ID-uri anonime sau / si deschiderea unor conturi de consultanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zero persoane la intretinere dddgab dddgab Exista vreo restrictie legala - si care ar fi aceea - privind numarul persoanelor scutite la plata datorita lipsei din apartament (mai mult de 15 zile) ? ... (vezi toată discuția)
Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)