Salut!
Am inchiriat o garsoniera. Acuma am decis sa ma mut.
A mai ramas ceva de platit la intretinere,dar am vorbit cu proprietarul sa plateasca din garantie. Deci sa nu imi mai dea garantia si sa plateasca ce a mai ramas de platit.
Nu este de acord...si nici nu vrea sa imi mai dea garantia sa platesc eu.
Ma poate da in judecata daca nu platesc?
Contractul nu este facut la notariat.Este facut ceva de mana!
Ce spuneti?
De unde "pleaca" aceste neclaritati" ?
De la faptul ca nu ati incheiat un contract ca lumea - nu neaparat intocmit la notariat, ci un contract de locatiune standard, cu drepturi si obligatii standard - de obicei inregistrat la ANAF.
Chiar facut "pe genunchi" contractul dintre chirias-proprietar, trebuia sa aiba o clauza de incetare a relatiilor. Ce/cum procedez daca maine nu mai vreu sa mai stau in locuinta dvs.? Pai nu se prea poate asa cum ati procedat. Contractul trebuie sa cuprinda si sa clarifice o asemenea posibilitate, adica il anunti (de obicei in scris) cu nn zile inainte ca incepand cu data de ...doriti sa incheiati afacerea (uite dom'le, plec cu serviciul in Afganistan si rupem contractul) da?
Va achitati toate obligatiile fata de as. prop., vine prop. si constata starea locuintei si eventual va restituie garantia total sau partial - ca uite am constatat un geam spart...
...........
La cum s-a procedat cu intocmirea contractului si la felul cum vreti sa renuntati la garantie, ce mai conteaza cum plecati? Sa va actioneze in instanta... este riscul lui sa castige sau sa piarda! Oricum, fiecare dintre parti are cate ceva de invatat din toate acestea.