avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitante emise catre persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitante emise catre persoane fizice

Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ma intrebam ce as putea face pentru a indrepta lucrurile realizate in trecut?
Cel mai recent răspuns: ContSters255863 , utilizator 21:37, 4 Februarie 2015
De ce nu a fost bine?
Chitanta pentru persoane juridice. Bon fiscal pentru persoane fizice si nu ma incadrez in exceptiile respective. Asadar, daca am emis chitante pentru persoane fizice ce mai pot face? Stiu, imi cumpar casa de marcat, insa are legatura cu prezentul.
Verificati daca va incadrati la urmatoarea exceptie din 0rdonata 28/1999

i) comertul cu amanuntul prin comis -voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda;

Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
Cabinet Expert Contabil, Contabil
Dvs. ce sunteti , SRL ? Sau persoana fizica ?
Pe de alta parte de ce nu va incadrati ? la exceptia de la k) :
k) comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
trandafir2, moderator
Sunt SRL si efectuez comert prin intermediul internetului. Comertul online se incadreaza in exceptia k?

Alte discuții în legătură

Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru magazin online. ce documente fiscale sunt obligatorii? Mihai223 Mihai223 Pentru un magazin cu vanzare online si livrare prin curier trebuie casa de marcat fiscal si emitere de bon fiscal SAU e suficient si perfect legal emiterea de ... (vezi toată discuția)
Obligativitate case de marcat fiscale florin37 florin37 Buna ziua, dezvolt un business care vizeaza comercializarea anvelopelor auto. Nu am un magazin propriu zis, lucrez cu stoc la importator iar vanzarea o fac ... (vezi toată discuția)