avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lmposibilitate plata credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lmposibilitate plata credit ipotecar

Buna ziua,
As dori sa stiu si eu daca se poate ce implicatii are familia in urma contractarii unui credit imobiliar ipotecar si neplatirea ratelor. Daca tatal a facut un astfel de credit si nu il mai poate plati, copiii sunt obligati de catre banca sa ofere bunurile personale chiar daca nimeni nu e coplatitor, girant, etc. Este un credit pe numele tatalui si daca se afla in imposibilitatea de a plati, banca va executa silit toti membri familiei ? (Mai ales daca exista o succesiune pt bunuri, facute anterior contractarii acestui credit).
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: utilizator0987 , utilizator 22:05, 1 Februarie 2015
Nu pot fi executati silit membrii de familie pentru datoriile tatalui. Se pot executa numai bunurile si eniturle tatalui.
Este vorba de succesiunea deschisa in urma decesului tatalui? Daca tatal(debitor ipotecat) traieste , banca va executa ipoteca si,bunurile tatalui chiar neipotecate.Daca tatal nu mai traieste,banca poate executa in continuare ipoteca in mainile oricui s-ar afla imobilul(mostenitori legali,mostenitori testamentari).In primul rand banca va executa ipoteca si, apoi daca nu recupereaza creditul,urmeaza alte bunuri si mostenitorii, in functie de cum au acceptat mostenirea(pur si simplu sau,sub beneficiu de inventar).
Este succesiune din partea mamei care s-a facut inainte de contractarea creditului ipotecar. Daca banca executa silit in acest moment apartamentul tatalui dar creditul ramane neacoperit, daca unul dintrr copii face credit pt un alt apartsment, banca poate sa considere si dupa 10 ani creditul neplatit si sa actioneze asupra bunului mostenitorilor? Poate nu ma exprim cum trebuie, dar in cazul in care tatal decedeaza si creditul nu este acoperit dar apartamentul a fost executat silit, in continuare se vor lua bunurile mostenitorilor? Ma gandesc ca ar fi un conflict intre credite?
va multumesc mult de tot pentru raspunsuri :) o seara frumoasa!
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
utilizator0987, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita garant ipotecar stoicamir stoicamir Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns pentru urmatoarea situatie: Acum 5 ani, mama mea a eliberat o procura unei persoane pentru a pune ipoteca pe un teren, ... (vezi toată discuția)
Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga banca sa platesc? ron_ada ron_ada Sotul meu aveau un credit la o banca. A murit. Polita nu acopera cauza si banca m-a anuntat ca trebuie sa platesc rata in continuare. Daca nu platesc se ... (vezi toată discuția)