Mi s-a comunicat azi, 02.02.2015 sa trebuie facuta o reintegrare in munca DUPA CASTIGAREA PROCESULUI pentru un salariat incepand cu data de 29.01.2015.
Am facut decizia de reintegrare, dar cum se poate face cu data comunicata de 29.01.2015, din moment ce revisalul se transmite cu o zi inainte de intrare in vigoare CIM?
2. Care a fost data comunicarii hotararii judecatoresti prin care s-a anulat decizia de concediere?
3. In cazul reintegrarii nu se face un nou c.i.m., ci se parcurg urmatorii pasi :
- obtinere hotarare judecatoreasca
- cerere din partea salariatului de reintegrare
- emitere decizie de reintegrare
- completare si transmitere revisal.
Cand se transmite revisalul, in acest caz, ptr. reintegrare incepand cu 29.01.2015? Mi s-a comunicat de catre conducere ca azi, avand in vedere ca vineri nu am fost.
In cazul reintegrarii , HG 500/2011 prevede :
art.4alin.2 : (2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
Asadar, transmiterea trebuia sa se faca la data cand angajatorul a luat cunostinta de hot.judecatoreasca de reintegrare.