avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada de somaj indemnizat = stagiu de cotizare la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada de somaj indemnizat = stagiu de cotizare la pensie?

As vrea sa stiu daca somajul constituie vechime in munca.De ce intreb acest lucru,deoarece am 34 ani vechime si intru in somaj se completeaza cu acest an de somaj stagiu maxim de cotizare la pensie de 35 ani.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:59, 2 Februarie 2015
Da.
Intra in stagiul complet de 35 de ani.
Multumesc inca o data in acest caz pot sa ma pensionez anticipat partial.
Da.
Legea 263/2010

ART. 65

(3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordarii pensiei anticipate partiale nu se iau in considerare perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a)-c) si g).


ART. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
c) a satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat;

g) a fost elev al unei scoli militare/scoli de agenti de politie sau student al unei institutii de invatamant din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala pentru formarea cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, cu exceptia liceului militar.

-Acesta este stagiul asimilat care nu intra in conditia de stagiu necesara pensiei anticipate partiale.

Restul intra tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata nikilapa86 nikilapa86 Buna ziua!Este posibil ca in curind sa ramin fara serviciu de aceea as vrea sa stiu cind ma pot pensiona anticipat.Sint nascut in iunie 1957 am vechime in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata lorena5 lorena5 as vrea sa va intreb daca tatal meu poate iesi la pensia anticipata in conditiile in care are varsta de 57 de ani,si 39 de ani vechime in munca.va multumesc (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie anticipata partiala? delia1988 delia1988 Sunt nascut in 16-04-1959,barbat. Am stagiu de cotizare total de 29 ani 3 luni 22 zile,din care 4 ani 3 luni 3 zile in grupa II. Cand pot indeplini orice fel ... (vezi toată discuția)