avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamuriri legate de agentia imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamuriri legate de agentia imobiliara

Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un contract de intermediere-cumparare fara a fi informata de pretul corect al comisionului. In momentul vizionarii casei am aflat ca nu este semnat un contract intre agentie si vanzator ( este necesar un astfel de contract?) Precizez ca doresc sa achizitionez imobilul dar sa intrerup colaborarea cu agentia. Pot fi obligata la plata comisionului in momentul in care cumpar casa? Creditul pentru achizitionarea imobilului este luat pe numele sotului care nu figureaza in contractul de intermediere, iar contractul cu agentia este incheiat pe numele meu. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:53, 5 Februarie 2015
Nu ati citit contractul pe care l-ati semnat? Din punctul meu de vedere, si dvs veti aparea in contractul de vanzare cumparare al casei si puteti fi obligata sa achitati acel comision.
Cum adica nu ati fost informata corect asupra comisionului? Nu era trecut in contractul de intermediere comisionul agentiei?
P.S. Cat priveste un eventual contract de intermediere intre agentie si vanzator, aia nu-i treaba dvs. , dvs. va trebui sa platiti doar pentru ce ati semnat.
Pentru ca agentia imobiliara sa desfasoare demersuri pentru informare,vizionare,discutii,
negocieri,este obligatoriu sa existe incheiat contract intre proprietar si agentie
Cei interesati pentru achizitie,la randul lor trebuie sa fie complet i corect informati despre caracteristicile imobilului,inclusiv comisionul perceput in cazul materializarii tranzactionarii bunului imobil
am semnat un contract de intermediere-cumparare fara a fi informata de pretul corect al comisionului

In cazul in care materializati interesul pentru achizitia imobilului,in baza contractului veti fi obligata sa achitati comisionul precizat in contract
contractul de intermediere-vanzare a fost semnat necompletandu-se nicio adresa si niciun comision,proprietarii nefiind de gasit la momentul vizionarii . Ulterior un alt angajat al aceeasi companii a trecut o alta adresa si comisionul in lipsa mea (nu am vizionat niciun imobil, iar eu doream sa vizionez altceva decat ce a trecut el in contract)
In cazul acesta contractul este viciat, insa va revine dvs. sarcina de a dovedi nulitatea actului. Nu trebuia sa il semnati in alb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ... Matei Labra Matei Labra Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision ... (vezi toată discuția)
Buna,am fost la o agentie imobiliara ,am semnat un contract , ... Cristi H Cristi H Buna,am fost la o agentie imobiliara ,am semnat un contract , dupa care am vizionat un apartament cu cei de la agentie.Dupa mai multe zile am vorbit cu ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara lazarlivia lazarlivia O persoana a cumparat o locuinta printr-o agentie imobiliara. Agentul imobiliar nu s-a implicat cu nimic in pregatirea actelor de vanzare, adica nici n-a avut ... (vezi toată discuția)