avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amnistie fiscala mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amnistie fiscala mame

Buna ziua,

Am tot citit legea si am cautat un raspuns peste tot dar vad ca nu il gasesc.
Situatia mea se prezinta astfel: din 04/2010 a beneficiat sotia de indemnizatie de crestere a copilului in data de 01.10.2010 sotia a reinceput lucrul si eu am inaintat actele necesare pentru a beneficia de indemnizatie in continuare, dosarul meu a fost depus in 20.10.2010 si avea si adeverinta sotiei conform careia de la data de 01.10.2010 a reinceput activitatea. Eu am beneficiat de indemnizatie de la 01.10.2010 si pana in 11.2011. Termenul de depunere al dosarului de 20.10.2010 se incadreaza in termenul limita de 15 zile lucratoare de cand sotia a reinceput lucrul.
Problema este ca sotia a beneficiat de indemnizatie si pentru lunile 10.2010 si 11.2010 deci doua luni am primit amandoi bani.
Dupa 3 ani adica in 02.2013 a venit o decizie de proprire pe salariul sotiei. A doua zi am mers la fisc sa vedem despre ce e vorba si atunci am aflat pentru prima data de cele 2 luni incasate in plus. In aceeasi zi cardul de salar al sotiei a fost blocat, cardul de alocatie al copilului la fel si au fost retrasi banii de pe cardul sotiei.

Tinand cont ca nu a fost gresala noastra ci a functionarilor care nu au procesat adeverinta sotiei la timp beneficiez de legea amnistiei fiscale???

Daca in 2010-2011 am fi fost instintati de problema nu ar fi fost nici o problema dar tinand cont de modul pervers de executare dupa ce in 3 ani de zile nimeni nu ne-a putut gasi sa ne instinteze de problema chiar nu vreau sa le las banii lor.

Va multumesc.

Si inca o intrebare fara legatura cu amnistia ... avea voie fiscul sa blocheze un card de salar si cardul de alocatie al copilului si sa traga bani de pe ele fara sa stie ce bani sunt???
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
stapuv, utilizator
Cel mai recent răspuns: stapuv , utilizator 11:42, 4 Februarie 2015
stapuv a scris:

......

Tinand cont ca nu a fost gresala noastra ci a functionarilor care nu au procesat adeverinta sotiei la timp beneficiez de legea amnistiei fiscale???
......

Si inca o intrebare fara legatura cu amnistia ... avea voie fiscul sa blocheze un card de salar si cardul de alocatie al copilului si sa traga bani de pe ele fara sa stie ce bani sunt???


1. In acest caz, beneficiati de prevederile Legii nr.126/2014, sens in care trebuie sa va adresati cu o cerere scrisă agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, însoţită de declaraţia pe propria răspundere că toate documentele prezentate în vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie pentru creşterea copilului.

Model de cerere
www.avocatnet.ro/content/art...

2. ANAF-ul trebuia sa va instiinteze ca se pune poprire pe contul dvs.

3. Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii
art.8 Alocatia de stat pentru copii nu este impozabila si nu poate fi urmarita silit decat in vederea recuperarii sumelor platite necuvenit cu acest titlu.

Mergeti la banca cu textul de lege pentru a va debloca cardul de alocatiei .
Buna dimineata,

multumesc pentru raspuns si pt cerere
-- cardul de alocatie a fost deblocat dupa ce au fost trasi bani de pe celalalt card. Ideea era ca asa stiam si eu ca acel card nu putea fi blocat mai ales ca banca stia pentru ce e acel card. Si nici cardul de salar nu se putea bloca parerea mea deoarece iti blocheaza banii pt cosul zilnic nu? In fine nu am avut timp la momentul acela ca mi-a stat in gand sa ii actionez in instanta pentru felul in care au lucrat.
Poprirea pe salariu nu poate depasi 1/3 din salariul net daca exista un singur titlu executoriu.
Buna ziua, mai am o intrebare
- atunci cand fiscul mi-a blocat cardurile si a recuperat banii de pe ele banca mi-a aplicat comisioane de 60ron. Daca bani pe care fiscul i-a recuperat ne sunt returnati cu comisioanele de 60ron ce se intampla??? cine ar trebui sa le returneze sau comisioanele astea se pot recupera doar in instanta? nu de alta dar nu vreau sa le las nici macar 50bani din banii mei.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a blocat contul in care primesc alocatia de stat pentru copii transtravel_as transtravel_as Buna ziua, am cont deschis la BCR in lei, in care primesc inca de la deschidere, indemnizatia si ulterior alocatia, copilului minor, cont care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Cont în care primesc alocația și indemnizația blocat de executor Mlauradenisa Mlauradenisa Buna seara! Azi am primit un sms prin care sunt anuntata ca am contul blocat de catre un executor. Intrebarea mea este are voie sa blocheze contul daca eu ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil raluk79 raluk79 Buna ziua, Am un card pe care primeam lunar indemnizatia copilului ; in momentul in care mi s-au virat ultimii banii, cand copilul a facut 2 ani, eu mai avand ... (vezi toată discuția)