avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli de judecata !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli de judecata !

Trebuie sa solicit in scris plata cheltuielilor de judecata sau aceasta rezulta din hotararea judecatoreasca?Mentionez ca angajatorul este o institutie bugetara si am castigat un litigiu de munca.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 12 Iunie 2009
Daca prin hotarirea judecatoreasca s-a dispu si plata cheltuielilor de judecata puteti solicita si plata acestora. Daca nu le-ati cerut instanta nu vi le acorda din oficiu,iar daca nu s-a stabilit acest lucru prin hottarire trebuie o noua cerere in acest sens
daca nu sunt mentionate inca de la inceput in cererea de chemare in judecata, le puteti solicita(facand totodata, prin inscrisuri , si alte mijloace de proba , dovada acestora) si pe cale separata , sub rezerva faptului ca sunt prescriptibile in termen de 3 ani de zile.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
cheltuielile de judecata trebuiesc cerute in scris la instanta.daca aveti o sentinta acestea trebuiesc mentionate in dispozitiv.
Plata cheltuielilor a fost specificata de catre instanta de recurs eu ma refer la faptul ca angajatorul nu o pune in aplicare.
pai mergeti la executor si executati debitul, hotarare data in litigii de munca este executorie, iar recursul nu suspenda executarea

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc camelia21 camelia21 Va salut pe toti forumistii! Vreau sa stiu si eu care e procedura de recuperare a unor cheltuieli de judecata acordata in formula executorie si definitiva de ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata crys_myh86 crys_myh86 Buna ziua , Am avut un proces civil -litigii de munca ... fostul angajator mi-a cerut in instanta lipsa in gestiune ... am castigat procesul ... a avut drept ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie locatari cipris_90 cipris_90 Buna ziua cazul meu e complicat...am avut penalizari insemnand din anul 1990 pana in 2006 de 2115 lei dupa care au crescut din 2006 pana in 2008 la 2319 lei am ... (vezi toată discuția)