avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obtinere permis auto/condamnat cu suspendare!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obtinere permis auto/condamnat cu suspendare!

Buna ziua am fost condamnat cu suspendare sub supraveghere, in mai multe dosare, ultima condamnare a ramas definitiva anul trecut(2014) in februarie
Insa mai am 2 ani de supraveghere pana ma reabiluitez(2017)
Nu am posedat niciodata permis de conducere, eu stiam ca daca trece un an de la ultima condamnare pot da de permis insa curand visele mi-au fost ruinate si am aflat ca trebuie sa ma reabilitez si pot da deabia in 2017 daca gresesc(sper sa o fac) va rog sa ma corectati!
Intrebarea mea ar fi dacxa s-au adus modificari la codul rutier in 2014 sau odata cu noul cod rutier din aceasta luna care mi-ar oferii dreptul sa dau de permis sau daca exista alte portite legale
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Sorin laurentiu bara , utilizator 13:04, 17 Ianuarie 2021
Nu ati inteles, eu v-am spus ca art.86 alin.1( in prezent art.335 alin.1) nu face parte din cazurile la care face referire art.116 din OUG 195/2002 cu trimitere la art.114 si art.115.
In art.114 se face vorbire doar de art.335 alin.2.
Pentru a sustine examen, trebuie sa fiti reabilitat.
inteles, greseala mea, unde m-as putea interesa? adica sa ma duc cu cazierul il arat si sa-i intreb t sustine examenul sau nu.... am aratat cazierul unuiinstructor iar el mi-a spus ca ma pot inscrie in scoala insa na e in interesul lui sa isi ia banii indiferent daca sunt sau nu primit in examen!
Trebuie sa intelegeti ca nu indepliniti in acest moment conditiile legale pentru dobandirea permisului de conducere, oricum, mergeti la pol.rutiera si va interesati.
In primul rand ar trebui sa stim daca dvs. va aflati in vreuna din urmatoarele situatii:

sa nu fi fost condamnata, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie sau de furt al unui autovehicul

Nu de alta, dar nu reiese de nicaieri pentru ce ati fost condamnat.
Personal m-am gandit ca pentru art.86 alin.1 avand in vedere ca a specificat ca nu a avut niciodata carnet, dar, intr-adevar nu reiese in mod clar.

Alte discuții în legătură

Condus fara permis maariusboros maariusboros Cumnatul meu a condus fara permis in 2007 si are cazier. Si vrea sa faca Scoala de Soferi . Am o intrebare pt. dumneavoastra . Mai poate da de permis daca in ... (vezi toată discuția)
Anulare permis.....redobandire ionutz_jjjjj ionutz_jjjjj buna ziua! -in 22 aprilie 2009 am fost prins de politie conducand cu PERMISUL SUSPENDAT; -pe 17 decembrie 2009 am fost trimis in instanta la proces si mi-a ... (vezi toată discuția)
Permis auto dannyss dannyss am primit 8 luni de inchisoare cu suspendare pt alcool la volan dupa cat tim pot da de permis dupa 2 ani ce expira cazierul sau dupa ce imi expira cele 8 luni ... (vezi toată discuția)