avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Grila notarilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Grila notarilor

Buna ziua,
As dori sa intreb daca stie cineva vreun site unde este publicata integral grila notarilor cu valorile proprietatilor pentru a se putea verifica on line valoarea minima la care se plateste impozit
Cel mai recent răspuns: ContSters88583 , utilizator 19:02, 11 Februarie 2011
dar aici se cere o parola...pe care o stie cineva?
doriti sa verificati grila cu un motiv legitim anume ?
(nu mi-o luati in nume de rau, intreb pentru ca de regula asemenea intrebari se pun in scopul evaziunii fiscale)
voi face suucesiunea unei mosteniri (un ap. 2 camere) si vroiam doar sa stiu cati bani trebuie sa am la mine. La mostenirea facuta dupa 6 ani nu prea am ce sa evazionez...dar asa sunt unii dintre noi romanii :ne gandim doar ca la pacaleli...
asa sunt majoritatea romanilor, nu unii dintre ei, nu ca i-as invinui in vreun, sistemul de taxare si impozitare este defectuos.
Cand va prezentati la un notar public pentru dezbaterea succesiunii trebuie sa intrebati, inainte sa depuneti certificatul de deces si sa inregistrati succesiunea la acel birou notarial, exact ca va costa succesiunea. Nu aveti cum sa aflati din expertiza notariala aferenta camerei in care se situeaza imobilul decat valoarea de expertiza a apartamentului si implicit impozitul de 1% pe care il veti plati statului. Onorariul notarial se calculeaza pe alte considerente, si acela este doar onorariul minim, in rest, fiecare notar il poate creste atat cat doreste. Va sfatuiesc sa mergeti la 2-3 birouri notariale si sa cereti oferte inainte sa inregistrati succesiunea. Odata inregistrata la un birou notarial acolo trebuie dezbatuta, inclusiv pentru suplimente la CM privind alte imobile.
Daca imi furnizati mai multe informatii pot sa va spun care sunt costurile minime pe care ar trebui sa le perceapa un notar public la dezbaterea succesiunii;. am nevoie de localitate, strada, nr de camere, suprafata utila si, in unele judete, anul construirii blocului din care face parte apartamentul.

Alte discuții în legătură

Taxe notariale succesiune mihai66 mihai66 Succesiune pentru teren 400mp si apartament 120mp in zona centrala Bucuresti(Domenii,Casin) notarul a fixat o valoare de piata nereala,dupa parerea mea.Am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! mama mea a decedat în octombrie 2021 și eu și ... adinutza61 adinutza61 Bună ziua! Mama mea a decedat în octombrie 2021 și eu și sora mea vrem să deschidem succesiunea. Masa succesorala cuprinde doar un apartament cu două ... (vezi toată discuția)