avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea succesiunii

Tatăl meu a decedat în urmă cu doi ani. Înafară de mine şi de sora mea, ştim că mai are un fiu minor în vârstă de 13 ani, rezultat dintr-o relaţie neoficializată prin căsătorie, pe care l-a recunoscut, însă nu ştim despre el decât că locuieşte în Italia împreună cu mama lui (îi cunoaştem doar numele de dinainte de actuala căsătorie). Eu şi sora mea vrem să dezbatem succesiunea şi ne-am declarat deja calitatea de moştenitoare la un birou notarial. Care sunt paşii de făcut în situaţia în care nu avem niciun fel de date despre al treilea moştenitor, acesta minor fiind?
Cel mai recent răspuns: monicaIS , utilizator 13:22, 10 Februarie 2015
Notarul are obligatia de a-l cita. Daca nu se cunoaste domiciliul il citeaza prin publicitate.
Daca nu se prezinta, trebuie facuta succesiunea prin instanta.
mulţumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire CRIBUS CRIBUS buna!sotul meu a murit anul trecut !avem un copil minor ,apartamentul era trecut pe numele lui (el era proprietar)dar avea unele clauze puse de parintii lui-sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire pentru minor Stelagre Stelagre Buna seara,am o fetita minora sub 14 ani, tatal ei a murit si am inceput succesiunea. Eu nu am fost casatorita cu el, la data decesului a fost necasatorit. ... (vezi toată discuția)
Sora soacrei mele a decedat si in viata mai sunt 2 frati in afara ... paul_sonea paul_sonea Sora soacrei mele a decedat si in viata mai sunt 2 frati inafara de soacra mea si mama lor in varsta de 80 de ani. Cum se procedeaza pentru a mostenii casa si ... (vezi toată discuția)