avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere anuala ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere anuala ANAF

Buna ziua,

As dori o lamurire daca se poate de la cineva care lucreaza in domeniul fiscal sau la ANAF.

Sunt unul dintre milioanele de romani stabiliti (locuiesc si muncesc) de mai bine de 10 ani in Marea Britanie.

In ianuarie 2015 m-au instiintat parintii ca am primit prin posta o scrisoare de la ANAF intitulata Decizie de Impunere Anuala pe anul 2012.

Se descrie acolo cum ca in 2012 as fi obtinut Venituri din Activitati Independente in suma de 8400 RON plus Venituri din Investitii 5136 RON.Pe verso scrie frumos ca pe fiecare luna a anului 2012 baza de calcul a fost 700 RON, de unde suma de 8400.

Precizez ca nu am lucrat niciodata in Romania si nu desfasor nici o activitate acolo.
Vin destul de des in tara si de fiecare data schimb lire sterline la banci/ case de schimb valutar. Sunt unele persoane care considera ca din cauza acestora am primit Decizia de Impunere de la ANAF..

Ce parere aveti si ce sfaturi mi-ati da in situatia de fata?

Va multumesc anticipat si raman dator celui care imi poate oferi un raspuns concret. (Sunt o persoana care isi platesc datoriile - indiferent de felul lor)

Cosmin
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Razdrax, utilizator
Cel mai recent răspuns: Razdrax , utilizator 19:17, 4 Februarie 2015
Poate ati vandut actiuni,poate ati primit dividende,poate aveti depozite bancare pentru care ati primit dobanda,simplul schimb valutar nu se incadreaza la venituri din investitii
Totalul veniturilor din investitii este 5136 lei dar baza de calcul pentru contributia la asigurari de sanatate CASS este salariul minim,700 lei,deci datorati 5,5%x8400
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
elenazan, utilizator
Mersi ptr reply Elenazan.
Trebuie sa fie o greseala, eu nu am avut venituri in Romania de nici un fel..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere anuala anaf vasi_patrusel vasi_patrusel De cateva zile, mama mea a primit prin posta, de la ANAF \\"Decizia de impunere anuala pentru plata CASS\\", conform careia trebuie sa plateasca 468 ... (vezi toată discuția)
Schimb lire sterline scotiene cornel12x cornel12x Stie cineva unde pot schimba lire sterline scotiene? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cont bancar pfa as_cj as_cj Buna ziua, Tocmai mi-am infiintat un PFA si as avea niste intrebari. 1. Este nevoie sa deschid un cont business prin care sa incasez veniturile ca si ... (vezi toată discuția)