avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... STAGIU DE COTIZARE PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

STAGIU DE COTIZARE PENSIE

Va rog,sa precizati:ce fel de acte trebuiesc depuse la casa de pensii pentru cei cu studii superioare in vederea includerii anilor de studii in stagiul de cotizare?Am terminat facultatea in 1973,dar diploma nu specifica perioada studiilor cu precizie de zile.
Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Kovacs K. , utilizator 09:47, 6 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
ART. 131/Normele de aplicare a Legii 263/2010
(1) În cazul persoanelor care au urmat cursurile de zi ale unor instituţii de învăţământ superior, dovada absolvirii cursurilor de zi şi a duratei normale a studiilor se face cu diploma însoţită de foaia matricolă SAU adeverinţă din care să rezulte forma de învăţământ, durata normală şi perioada studiilor.
Va mutumesc pt.precizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru pensie de la facultate silviu1958 silviu1958 Am de la facultate urmatoarele acte: - DIPLOMA de absolvire - ANEXA la diploma de absolvire, care contine numarul matricol / inginer zi si notele din ... (vezi toată discuția)
Studiile universitare de scurta durata intra in calculul stagiului de cotizare? vatamaria vatamaria Studiile universitare de scurta durata, cele de 3 ani,(am absolvit Colegiul de Birotica) se iau in calcul la stagiul de cotizare? Cati ani se considera? (vezi toată discuția)
Decizie pensionare + contestatie + decizie revizuite + solicitare im82 im82 La [b]Decizia inițială[/b] de pensionare am formulat Contestație la Consiliul Național în octombrie 2014, prin care solicitam: introducerea studiilor ... (vezi toată discuția)