avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire nerezolvata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire nerezolvata

Un titlu de proprietate al carui proprietar este decedat de cca 40 ani a fost emis pentru un teren arabil(intravilan+extravilan) in suprafata totala de 4.5 ha. Ca mostenitori au fost trecuti un numar de 5 persoane.Din aceste persoane un numar de 3 au decedat intre timp.Titlu de proprietate nu a fost supus dezbaterii de catre mostenitori.De curand primaria din localitatea unde este situat terenul a somat pe unul dintre mostenitorii care se afla in viata ca are de platit(impreuna cu ceilalti) o suma apreciabila de bani reprezentand impozitul si penalitatile.
Mentionez ca nu s-a mai platit taxele din 2007.
Intrebari puse pentru clarificarea situatiei:
1 Cine are dreptul sa mosteneasca in locul persoanelor decedate?
2 Care este calea de urmat pentru iesirea din impas a situatiei?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 20:25, 5 Februarie 2015
Dezbateti succesiunile după toți decedatii . Mergeți la notar cu actele .
Joha a scris:

Dezbateti succesiunile după toți decedatii . Mergeți la notar cu actele .


Cine se poate prezenta in locul persoanelor decedate. Mentionez ca pentru o persoana decedata in viata mai este numai o nepoata.Aceasta are drepturi de mostenire dupa tata?
Pentru persoanele decedate se vor prezenta mostenitorii acestora. Mergeți la notar si va va indica el ce acte de stare civilă si cine sunt mostenitorii. Sunt mai multe succesiuni de dezbătut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune radumaier radumaier Buna ziua, Am mostenit impreuna cu fratele meu,in urma decesului ambilor parinti, o casa cu terenul aferent, la tara. Casa si terenul sunt inscrise in CF, ... (vezi toată discuția)
Mostenire,succesiune ,acte de proprietate lory29 lory29 va rog sa ma ajutati am fost la 4 notari pana acum si nu se potrivesc parerile am mai multe situatii : 1) 8 ha teren arabil cu titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme emilia_vasile2003 emilia_vasile2003 Buna seara, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a lamuri o problema legata de o succesiune. In 1992, bunicul din partea mamei a decedat, bunica fiind ... (vezi toată discuția)