avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de munca

Buna ziua,

Lucrez la o firma din 2011 si inca nu mi s-a facut contract de munca, desi contributiile la asigurarile sociale imi sunt platite. Am cerut sa mi se faca contract, deja de anul trecut. De saptamana trecuta, firma lucreaza la un draft de contract.
Angajatorul m-a intrebat daca vreau ca contractul meu de munca sa fie datat inapoi adica in 2011, am raspuns da. Deasemenea, firma si-a schimbat numele in 2013 de la ...........Corporate Services la ............Services. Angajatorul a zis ca vrea sa mentioneze in contract o fraza de genul " angajata a fost transferata de la ............corporate services la ...........services."

Va rog sa ma sfatuiti daca pot din punct de vedere legal sa semnez contractul datat innapoi, si ce fraza " a fost transferata de la" in contract e ok dpdv legal, sau cum ar trebui mentionat in contract faptul ca firma si-a schimat numele in 2013.

Va multumesc foarte mult in advans
Cu stima
Ana:)
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
Adevar1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adevar1 , utilizator 14:13, 20 Martie 2015
Din ce spuneti dvs , inseamna ca lucrati la negru , chiar daca vi se platesc contributiile.

C.i.m. daca se va incheia retroactiv din 2011 , se va incheia pe denumirea veche , iar din 2013 se emite o instiintare din partea angajatorului catre dvs ca denumirea societatii s-a schimbat din ... in ....
Buna ziua Freeelis si multumesc pentru raspuns. Sa ma lamuriti va rog, pentru ca nu inteleg ce vreti sa spuneti cu "munca la negru". Dvs. sustineti ca nu conteaza faptul ca sunt inregistrata la Biroul de Asigurari sociale , iar contributiile sunt platite corespunzator, doar pentru ca nu am semnat un contract de munca cu angajatorul ( contract care a tot fost amanat de angajator) inseamna munca la negru?

Anagajatorul insista sa mentioneze in contract ca numele firmei s-a schimbat eu fiind transferta.....este legal sau nu sa mentioneze asa ceva in contract? si ce implicatii ar putea avea pe viitor? Multumesc mult pentru rapuns

Prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca constutie munca la negru.

Nu exista posibilitatea transferului. Odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.53/2003 - Codul Muncii nu mai exista reglementata institutia transferului.

Art.16 C.mun. dispune :
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
(4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
....
freeelis a scris:

Prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca constutie munca la negru.

""........... Nu exista posibilitatea transferului. Odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.53/2003 - Codul Muncii nu mai exista reglementata institutia transferului................"'


....


Multumesc din nou pentru raspuns....

Inteleg ca odata cu intrarea in vigoare a Legii mentionata de dvs. mai sus, nu mai exista posibilitatea trasferului. Totusi, in prima mea relatare am prezentat putin inexact situatia, neintentionat.... Practic cele doua firme : 1) .......Corporate Services si 2) .......Services , existau ambele deja dinainte de anul 2011. Practic firma la care lucrez eu nu si-a schimbat numele ci, incet incet prin 2013 si-a incheiat activiatea fiind inlocuita de firma nr.2. Deci practic, aproximativ prin 2013 am inceput sa lucrez la firma nr.2) , fiind teoretic "transferata".... . Bineinteles ca nu am fost anuntata de sef s-au de conducerei cu privire la desfintarea firmei ... (nu sunt sigura ca firma este desfintata (?). ...cel putin nu am inteles cum sta situatia..... pana mai recent........Deci, in aceasta situatie cum ar trebui sa fie intemeiat contractul de munca incheiat retroactiv din 2011, avand in vedere prohibitia transferului de catre lege.


as mai avea o intrebare tot referitoare la contract, referitoare la semnatura care o folosesc in e-mailuri si in corespondenta scrisa (scrisorile de intentie). dar am sa o detailez data vitoare...
Multumesc anticipat pentru raspus.
ps.va rog sa-mi acceptati scuzele de rigoare,pentru lipsa de promptitudine in comunicare
Situatia ar sta in felul umataor :
- daca se va incheia retriactiv un c.i.m., atunci la anagjator va apare numele primei societati .

- in 2013 incepand cu data de cand lucrati la noua societate, ar trebui incetat c.i.m.vechi si incheiat altul nou cu noua entitate juridica.

Alte discuții în legătură

In legatura cu drepturile salariatului ANAMARIA1996 ANAMARIA1996 Buna ziua in luna decembrie 2015 am fost angajata la o firma care nu mi-a prezentat contractul de munca la inceperea activitati la acesta si desi am solicitat ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda itm-munca la negru andreea-milo andreea-milo Buna seara, Trei din fostii mei angajati au inaintat o plangere la ITM pentru neplata salariilor restante pentru lunile noiembrie si decembrie 2013. Cei ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza contractul de vanzare-cumparare? BG BG Buna ziua! as vrea sa stiu daca un contract de vanzare - cumparare trebuie semnat doar de directorul general al unei societati sau exista si alte persoane ... (vezi toată discuția)